Hraniceum 2020

Hraniceum 2020 image not found

Vernisáž mezinárodní výstavy Hraniceum 2020 se uskutečnila včera ve čtvrtek  9. července  v Galerii severní křídlo zámku.

Výstavu uvedli Radovan Langer  a Joanna Warchoł.  Výstava představuje práce vzešlé z mezinárodního výtvarného sympozia, které probíhalo od neděle 5. července 2020 v areálu Staré střelnice v Sadech Československých legií.

 Letošního setkání výtvarných umělců, představitelů abstraktní malby, kresby a sochařství, se zúčastnilo pět zástupců současné výtvarné tvorby z Polska, pět z České republiky – z toho tři z Hranic, dvě umělkyně ze Slovinska a jedna výtvarnice ze Slovenska.

Na výstavě se prezentují autoři a díla, která byla vytvořena v posledních třech letech v Hranicích během předchozích plenérů a také nejnovější díla vzniklá během letošního sympozia. K výstavě je vydán doprovodný katalog, který představuje celkem patnáct výtvarných umělců z pěti evropských zemí, kteří od roku 2017 v Hranicích během letních měsíců pracovali v rámci mezinárodního sympozia Hraniceum. Organizátorem celé akce je tradičně výtvarník Radovan Langer.

(mesto-hranice.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář