Milujete španělské rytmy, chutě a vína? Navštivte Colors Olomouc!

Milujete španělské rytmy, chutě a vína? Navštivte Colors Olomouc! image not found

Letos se bude konat již 20. ročník mezinárodního festivalu Colores Olomouc.

Od 23. do 26. července se budou Olomoucí šířit španělské rytmy, chutě a vůně. V Redutě se bude konat Galavečer flamenka , nebude ale chybět ani další doprovodný program na různých místech Olomouce. Např. si určitě nenechte ujít koncert hudební formace Shahab Tolouie Quintet, která vystoupí v parkánu Konviktu Univerzity Palackého v sobotu 25. července. Quintet složený z vynikajících hudebníků předvádí strhující kombinaci mystiky perské hudby a žhavých rytmů španělského flamenka.

„Na jejich koncertech diváky vždy zaujme národnostní různorodost muzikantů, kteří pochází ze tří zemí a dávají hudbě zároveň divokost, ale i dynamiku. Hlavním lákadlem je ovšem sám Shahab, který pochází z Iránu. Disponuje skvělou technikou hry na jedinečný tříkrký nástroj Fusetar, ale i cizokrajně zbarveným zpěvem,“ láká ředitel festivalu Viktor Šebesta.

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal, popř. v Informačním centru na Horním náměstí v Olomouci.

V Konviktu bude také přehlídka španělské gastronomie v podání španělského kuchaře Enrique Garcíi Tejada, který připraví originální Paellu a to na několik způsobů. Chybět nebudou samozřejmě také španělská vína.

Můžete se také těšit na houslový koncert Lady Fedorové, která patří k nejvýraznějším uměleckým zjevům mladé houslové generace. Spolu s pianistkou Lucií Kauckou představí virtuózní díla španělských a latinskoamerických autorů. Koncert se uskuteční v neděli 26. července v sále Mozarteum Arcidiecézního muzea Olomouc.

 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář