Bezobalově!

Bezobalově! image not found

Naše Země na tom není úplně dobře a všichni bychom si měli uvědomit, že není na jedno použití a měli bychom ji šetřit.

Toto je heslo, se kterým přišla drogerie DM. Řetězec totiž chce bojovat proti nadměrnému užívání plastů a to pomocí plnících stanic. V plnicích stanicích si budete moci sami nalít ekologické čisticí a prací prostředky do znovupoužitelných nádob, které budou k dostání přímo v prodejně. Zatím ale budou jen v prodejnách v krajských městech, např. v Olomouci v OC Haná.

„Koncept bezobalového prodeje zaznamenal pozitivní ohlas, proto jsme se rozhodli zpřístupnit ho ještě většímu počtu zákazníků,“ uvádí Jiří Peroutka, manažer komunikace dm. „Rozšíření systému plnicích stanic je také v souladu s dlouhodobou filozofií společnosti DM, k jejímž pilířům patří mimo jiné působit ve svém okolí vždy příkladně,“ doplňuje Peroutka.

Ze zákona bohužel není možné, aby si lidé prostředky stáčeli do vlastních lahví. Obsah lahve totiž musí odpovídat deklaraci na obale. Stanice sama identifikuje, zda láhev, do které chce zákazník načepovat přípravek, odpovídá čepovanému obsahu. Lahve proto obsahují pod zadní etiketou čip, který toto rozpoznání stanici umožňuje. S touto zakoupenou láhví lze již opakovaně provádět nákup.

Na výběr mají zákazníci ze 4 produktů certifikované stáčené ekodrogerie značky Yellow & Blue. Pořídit mohou gel na nádobí s citronovou silicí, univerzální čistič s pomerančovou silicí, prací gel z mýdlových ořechů s vůní levandule a máchadlo prádla s levandulovým extraktem. Tyto produkty jsou snadno biologicky odbouratelné a nejsou testovány na zvířatech.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář