Sportovec roku nebude v dubnu, ale v září

Sportovec roku nebude v  dubnu, ale v září image not found

Vyhlášení Sportovce roku se kvůli koronaviru muselo přesunout, pravděpodobně tak proběhne v září.

Původní termín byl v dubnu.

Letošní sportovec roku je zaměřen na atletiku -  hraničtí atleti slaví 80 let organizované činnosti a 60 let od založení oddílu atletiky. Každým rokem zveme na vyhlášení známé české sportovce, před deseti lety, kdy si atleti také připomínali  kulaté výročí, zde byla olympijská vítězka v hodu oštěpem a legenda české atletiky Dana Zátopková.

Nejlepší hraničtí sportovci se vyhlašují hned v několika kategoriích. Oceňují se sportovci v olympijských sportech - jsou děleny na jednotlivce, družstva a hendikepované sportovce. Jednotlivci a družstva se ještě člení podle věku na kategorie do 15 let, od 16 do 19 let a 20 let a starší a loni přibyla ještě kategorie veteránů.

Tímto členěním chce město podpořit mladé sportovce a motivovat je k dalšímu sportovnímu růstu, nezapomínáme ale ani na ty, kteří vydrží na vrcholové úrovni sportovat i v pozdějším věku.  

Město oceňuje i sportovce v neolympijských sportech - jednotlivci i družstva - bez věkového členění. Nominaci lze také podat do kategorie „odchovanci“, tedy pro sportovce, kteří byli členy hranických oddílů a nyní dosahují vynikajících výsledků v mimohranických sportovních oddílech (na úrovni mistrovství republiky či reprezentace ČR).

Ocenění dostávají  i sportovní senioři, trenéři a funkcionáři, kteří se svou dlouholetou prací (20 a více let) výrazně zasloužili o rozvoj tělovýchovy v Hranicích.

(mesto-hranice.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář