Film Zpráva o záchraně mrtvého je dokončen!

Film Zpráva o záchraně mrtvého je dokončen! image not found

Nedávno jsme vás informovali o tom, že filmaři hledají komparz k filmu Zpráva o záchraně mrtvého!

Možná jste se zapojili, možná ne. Natáčení filmu začalo jen pár dní před koronavirovou krizí, proto bylo také hned přerušeno. Brzy se ale opět začalo točit a na konci května bylo natáčení nového filmu režiséra Václava Kadrnky dokončeno.

Film je natočen podle skutečné události, která se stala přímo režisérovi. Hlavními postavami jsou otec, matka a dospělý syn v podání Petra Salavece, Zuzany Mauréry a Vojtěcha Dyka. Natáčelo se hlavněna Moravě, ve Fakultní nemocnici v Olomouci, v Kroměříži a ve Zlíně.

"Tatínka postihla před několika lety mozková mrtvice, byl v kómatu a my se ho z něj s mámou snažili probrat. Trávili jsme u něj v nemocnici několik hodin denně, mluvili na něj a on opravdu začal za několik dní otevírat oči a reagovat. Neuvěřitelné bylo, že když se z kómatu probral, pamatoval si úplně všechno, co jsme mu říkali. To mě inspirovalo," řekl Kadrnka. "Chci ve filmu mimo jiné ukázat, že se člověk nemá nikdy vzdávat a že i zdánlivě nesmyslné věci smysl mají. Je to pro mě nesmírně osobní věc, zkušenost na hranici života a smrti, kterou chci sdílet," dodal.

Snímek získal podporu Státního fondu kinematografie, která dala na jeho natočení 5 milionů Kč a z evropského kulturního fondu Eurimages činila podpora 130.000 eur (přibližně 3,5 milionu korun).

 

(eurozpravy.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář