Do práce na kole!

Do práce na kole! image not found

Letošní ročník akce "Do práce na kole" je jubilejní, desátý! Bude ale jiný než v minulých letech.

Hranice se zapojí do akce už pošesté.

Cílem akce, kterou pořádá spolek AutoMat, je vyměnit alespoň na měsíc auto za kolo nebo chůzi, a prospět tak životnímu prostředí i vlastnímu tělu. Výzva ale prošela kvůli koronaviru radikální změnou. Mnoho lidí, kteří se do ní zapojili, totiž nyní do práce nejezdí, jsou doma se svými dětmi. Proto každý, kdo chce, může zůstat alespoň virtuálně v kontaktu se svými kolegy, vzájemně se motivovat a hecovat. Takže se každý může účastnit i za aktuálně ztížených podmínek.

„Letos jsme významným způsobem upravili pravidla tak, aby se v květnu mohl zapojit opravdu každý. Pro ty, kdo nadále cestují na svá pracoviště, je určitě nejzdravější a nejbezpečnější variantou dopravovat se pěšky či na kole. Ostatní si mohou zapisovat třeba zdravotní vycházky, cesty pěšky či na kole na nákup. Ti, kteří nevyrážejí z domu vůbec, mohou evidovat své domácí sportovní aktivity jako je jóga, posilování či rotoped,” vysvětlil vedoucí kampaně Do práce na kole Jan Haruda.

„Základní prevencí fyzických i psychických onemocnění je pohyb. To bychom rádi připomínali nejen všem, kteří se pravidelně dopravují do práce, ale také lidem, kteří kancelář nebo dílnu nedobrovolně vyměnili za home office či karanténu,” dodává Haruda.

Registrační poplatek snížil AutoMat do poloviny dubna na 290 Kč. Každý účastník dostane tričko či nákrčník s motivem od Jaromíra Švejdíka alias Jaromíra 99 a může vyhrát některou z cen.

„Loni se do výzvy zapojilo 20 000 účastníků z celé republiky. Letos asi nebudou počty takové, ale už teď máme 7300 zaplacených registrací a další tisíce nadšenců registraci dokončují,“ doplňuje Jan Haruda.

(mesto-hranice.cz)

 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář