Velké díky patří Střední zdravotnické škole!

Velké díky patří Střední zdravotnické škole! image not found

V této těžké době se našlo mnoho dobrovolníků, kteří nabídli pomocnou ruku, zvláštní poděkování ale patří žákům a učitelům Střední zdravotnické školy v Hranicích.

Žáci a žákyně SZŠ v době krize pracují jednak na oddělení, kde vykonávají ošetřovatelskou péči, na vrátnici při kontrole vstupu do nemocnice a také zajišťují se svými pedagogy hlídání dětí zaměstnanců nemocnice.
Jako dobrovolníci také zajišťují nákupy seniorům, rozdávají seniorům roušky nebo pomáhají každou středu jako koordinátoři městského úřadu při vstupu na úřad.
Školu oslovila také nemocnice v Přerově, kde od tohoto týdne hraničtí žáci zajišťují službu u vchodu do nemocnice.

„Dobrovolnická činnost našich žáků je průřezem ročníků i oborů. Naši žáci jsou zapojeni v dobrovolnické činnosti již od poloviny března. Jejich pomoc se v současné době rozšiřuje na různá místa. Jsem velmi ráda, že většina z nich nastoupí a považují to za svou morální povinnost. Ráda bych podotkla, že jsem na své žáky a pedagogické pracovníky patřičně pyšná. Jsou opravdu na místech, kde jsou nyní potřeba, a to bezpodmínečně. Například v pondělí 27. dubna se zapojujeme do projektu "Upíři ze škol", kdy skupina 27 žáků a učitelů jde, na transfuzní stanici v Hranicích, darovat krev. Dobrovolnictví v této nouzové situaci považujeme za samozřejmost. Musím zde uvést, že i odborné učitelky, v době nouze, byly připraveny nastoupit do běžného provozu v nemocnicích,“ řekla ředitelka Střední zdravotnické školy v Hranicích Mgr. Hana Čamborová.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář