Dva dopadení recidivisté!

Dva dopadení recidivisté! image not found

Policie od poloviny března pátrala po pachateli loupeže, která se stala na hranickém vlakovém nádraží.

Mladý pachatel přistoupil k poškozenému muži (20), který seděl na lavičce poblíž 1. nástupiště. Chtěl jeho peněženku, sdělil mu, že byl ve vězení a že se nebude ostýchat použít násilí. Mladík se zalekl a peněženku muži vydal. Zloděj peněženku prohledal a vzal z ní 850 Kč.

Policisté našli muže, který se tohoto skutku dopustil a minulý týden v pátek ho zadrželi. Byl to 19letý mladík z Přerova, kterého policejní komisař následující den obvinil z trestného činu loupež s desetiletou trestní sazbou. Po všech potřebných úkonech byl obviněný propuštěn na svobodu a opustil služebnu. Se svým obviněním si ale hlavu nedělal, hned šel do marketu a ukradl několik kusů krémů, tělových a pleťových mlék v hodnotě 530 Kč. Věci si schoval pod bundu a bez zaplacení chtěl odejít. Hned za pokladnami jej ale zastavili pracovníci ostrahy a mladík v záchytné místnosti zboží vrátil. Počkal na příjezd policistů, kteří ho převezli zpět na služebnu. K obvinění z loupeže mu přibylo navíc i obvinění z krádeže. Protože se jednalo o recidivu, byl hned vzat do vazby. Zde pravděpodobně počká, dokud soud nerozhodne o jeho budoucnosti.


Dalšího mladého recidivistu (20) obvinili policisté z dalšího protiprávního jednání.
Koncem března se potuloval po marketu na ulici Tř. 1. máje a nastrkal si věci v hodnotě 3 000 Kč pod bundu. Chtěl projít přes pokladny, ale byl zadržen strážníkem městské policie. Spolu se vrátili zpět do prodejny, kde ukradené a nepoškozené drogistické zboží mladík vrátil.
Policisté už muže znali, setkali se s ním už poněkolikáté. Ve zkráceném přípravném řízení mu tedy sdělili podezření z trestného činu krádež.
O 14 dní později se mladík objevil v té samé prodejně i s ženou (34) a opět kradli drogistické zboží. Žena chtěla bez zaplacení odejít, ale za pokladnami byla zadržena. Mladík stihl prodejnu opustit, ale policisté jej následující zadrželi  a obvinili ho z trestného činu krádež spáchaného ve spolupachatelství. Za to mu hrozí trest odnětí svobody až na 8 let. S ohledem na jeho bohatou trestní minulost, opakované krádeže, a protože nešlo vyloučit, že se nebude dopouštět další trestné činnosti byl mladík vzat do vazby.
Jeho spolupachatelka se dopustila přestupku proti majetku a dostala blokovou pokutu 5 000 Kč.

(pčr)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář