Meopta by mohla vyrábět plicní ventilátory!

Meopta by mohla vyrábět plicní ventilátory! image not found

Majitel společnosti Meopta – optika, s.r.o. pan Gerald Rausnitz nabídl minulý týden panu ministru Karlu Havlíčkovi výrobní i odborné kapacity k tomu, aby Meopta vyrobila plicní ventilátory. Meopta totiž má certifikaci a více než 10 let zkušeností v oblasti výroby lékařských přístrojů. A co je neméně důležité, má také výrobní, personální a technologickou infrastrukturu a kapacitu. Meopta totiž zaměstnává 2 300 zaměstnanců a na montáž plicních ventilátorů může bez problémů uvolnit několik desítek pracovníků.

Pokud by byl ze strany vlády zájem, může tato přerovská společnost našemu zdravotnictví dodat stovky ventilátorů pro lidi nakažené koronavirem, kteří se kvůli výrazným respiračním potížím neobejdou bez pomoci lékařů.

 „Nejsme držiteli dokumentace, ale s partnery jsme samozřejmě vešli do kontaktu. Velice rádi v další fázi sériové výroby do toho vstoupíme, pokud bude zájem,“ řekl generální ředitel Meopty-optiky Vítězslav Moťka.

Ventilátory se vyrábí převážně v zahraničí, ale postupně si každá země tyto produkty nechává pro sebe. Proto je potřeba se zaměřit na tuzemskou výrobu. Náš průmysl je na dostatečné úrovni, aby produkci plicních ventilátorů zvládl vlastními silami!

(www.meopta.com)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář