Policie zadržela dealery drog na Hranicku

Policie zadržela dealery drog na Hranicku image not found

Minulý týden policisté obviněnili 4 osoby, které distribuovali drogy na Přerovsku a Hranicku.


Minulý týden 27. března 2020 byl ve vlaku při cestě z Ostravy zadržen na vlakovém nádraží v Hranicích mladý muž (24) a další dva muži, kteří s ním cestovali. Všichni šli dobrovolně s policisty na služebnu, kde se následující den
podrobili výslechu. U mladíka (24) byla také provedena domovní prohlídka, kde policisté našli varnu na výrobu pervitinu.

Dalším šetřením bylo zjištěno, že se mladík nedovolenou výrobou omamných a psychotropních látek zásoboval již od roku 2017 a drogami zásoboval i další uživatele především na Hranicku. Pervitin prodával za různé částky a
v různém množství, případně je poskytoval zdarma za protislužby. V minulosti nebyl odsouzen za trestnou činnost spojenou s drogami, nicméně jeho trestní rejstřík není zcela čistý, protože byl odsouzen za násilnou trestnou činnost. V době zadržení měl u sebe zhruba 5 g pervitinu, který mu byl odebrán a vzápětí také zajištěn.

Ze stejného trestného činu byl obviněn i 33letý uživatel, který byl zadržen spolu s ním ve vlaku. Tento muž zásoboval předchozího obviněného pervitinem, který ho, jak je popsáno výše distribuoval mezi další uživatele. Tento muž, jak se ukázalo, je zkušený recidivista, který má na svém kontě desítku odsouzení za trestnou činnost především majetkového charakteru. Také on měl při zadržení u sebe přibližně stejné množství pervitinu a navíc i menší množství marihuany.


Třetí zadržený muž byl po výslechu propuštěn na svobodu hned následující den.

Oba zadržení se ke svému protiprávnímu jednání doznali a za to jim hrozí až 5 let za mřížemi. Po provedených úkonech byli po necelých dvou dnech propuštěni ze zadržení a jejich trestní stíhání je vedeno na svobodě.
 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář