Ošetřovné pro živnostníky

Ošetřovné pro živnostníky image not found

Ode dneška, od 9 hodin mohu začít živnostníci žádat o ošetřovné na děti, které od 12. března nemohou chodit do školy. Ošetřovné se týká osob samostatně výdělečně činných (v hlavní činnosti), které nemohly vykonávat svoji činnost, protože se se musely starat o děti do 13 let, poté, co byly uzavřeny školy.

Ošetřovné se týká také zdravotně postižených dětí do 26 let. Výše dotace činí 424 Kč/den.

Žadatel musí vyplnit žádost, kterou s dalšími podrobnostmi nalezne na webu Ministerstva průmyslu a obchodu. (https://www.mpo.cz/cz/podnikani/zivnostenske-podnikani/osetrovne-pro-osvc---vyzva-i--253750/)

Podání žádosti včetně příloh učiní žadatel na Ministerstvo průmyslu a obchodu buď prostřednictvím datové schránky wnswemb, přičemž do předmětu uvede „fpmpo20“. Nebo můžete podat žádost e-mailem, jehož přílohou bude vyplněný formulář opatřený elektronickým podpisem včetně příloh, na adresu fpmpo20@mpo.cz a do předmětu opět uvést fpmpo20, případně lze originál žádosti, podepsaný žadatelem, poslat poštou na adresu: Ministerstvo průmyslu a obchodu, Na Františku 32, 110 15 Praha 1. I v tomto případě musí být obálka označena „fpmpo20“.  V případě potřeby pomohou při vyplňování žádosti obecní živnostenské úřady.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář