Situace v našem kraji

Situace v našem kraji image not found

Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk se pravidelně schází s řediteli všech nemocnic v kraji. V dnešní době řeší hlavně postupy v souvislosti s epidemií koronaviru. Kromě zástupců nemocnic hejtman každý den komunikuje také se starosty obcí a šéfy krizových štábů. Probíhají i časté videokonference s hejtmany ostatních krajů.

S řediteli nemocnic pravidelně řešíme především počty lůžek pro zasažené pacienty. V tuto chvíli jich máme v záloze dvě stě. Dalších sedmdesát je pak možné připojit na plicní ventilátor. Pokud si to situace vyžádá, jsme připraveni kapacitu lůžek ještě navýšit,“ řekl Okleštěk.

Hejtmanství navíc pokračuje v distribuci ochranných pomůcek lidem.  Do 15. března si měly obce nahlásit své požadavky na ochranné prostředky. Obce na Hranicku si zažádaly o 3115 l desinfekce. Napoprvé dostaly 185 litrů! Např. obec Ústí si zažádala o 60l desinfekce. V 1. várce dastala 2 l, ve 2. a 3. várce 4 l a ve 4. várce 5 litrů! Dále si Ústí zažádalo o roušky pro celou obec, o respirátory, brýle,, rukavice, jednorázové obleky a návleky na boty. Zatím nebylo noc dodáno!

(text: olkraj.cz, Libor Vykopal)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář