V Hranicích bylo zrušeno několik přechodů

V Hranicích bylo zrušeno několik přechodů image not found

Minulý týden byly zrušeny a smazány čtyři přechody na silnici I/35 v našem městě! Vedení města s tímto zrušením zásadně nesouhlasí a důrazně protestovalo proti tomuto nesmyslnému rozhodnutí!

 

Krajský úřad podal Hranicím návrh aby tyto přechody byly zrušeny! Město v zákonné lhůtě podalo námitky a trvalo na ponechání tří ze čtyř přechodů, jeden přechod uznalo za zbytný a nebezpečný.

Město uvolnilo finanční prostředky na zpracování projektových dokumentací na nové bezpečné přechody, které by splňovaly současné předpisy.  Zároveň upozornilo, že by zrušením stávajících přechodů pro chodce na této dopravní tepně, zůstaly v provozu pouze tři. Přičemž nejdelší úsek bez přechodu pro chodce by měřil více než 1 km. A to v situaci, kdy tato silnice odděluje od zbytku města obytné čtvrti, v nichž žije cca 1500 obyvatel, kteří každodenně silnici překonávají při cestách do zaměstnání, do školy, či za službami (sportovní areál, bazén, cyklostezka Bečva). Taková situace je nebezpečnější než nesoulad některých dopravních přechodů s aktuálně platnými normami. I přesto, že byly zadány projektové práce na úpravy bylo rozhodnuto, že všechny čtyři přechody budou zrušeny a námitky města Hranic nebyly vůbec vzaty v potaz!

Tím se ale silnice stala nejnebezpečnějším úsekem v našem městě. Podle zkušeností je více než jasné, že zde bude docházet k přebíhání chodců a to kdekoliv, což je pro řidiče nepředvídatelné a tudíž nebezpečné pro obě strany. Na přechodech, které chce město Hranice zachovat, nedošlo za posledních 5 let k žádné kolizi chodce s automobilem.

Bohužel v tuto chvíli není možno tento stav nějak zvrátit, zastupitelé ale budou intenzivně pracovat na projektových dokumentacích, stavebních povoleních tak, abychom přechody co nejdříve vrátili zpět k našemu bezpečí.

Jedině na tomto místě je zrušení žádoucí!

 

Komentáře (1)

  • Pavel

    Monday, March 30, 2020

    Spíše to zastupitelé opět nechají vyšumět, asi tak jako obnovení 70ky na průtahu. Nejdůležitější jsou přece koloběžky :)

Přidat komentář