I kultura je v karanténě, ale všichni dělají, co můžou!

I kultura je v karanténě, ale všichni dělají, co můžou! image not found

Kvůli zákazu shromažďování se nesmí konat ani žádné umělecké akce. Umělci ale nezahálí a vystupují, jen podle svého.

Podpořte je i vy a pusťte si jejich vystoupení, která probíhají bez publika.

Divadlo Mír přináší online přenosy improvizační show Tři tygři. Toto vystoupení obvykle vyprodává ostravský klub Heliginka. Tygry můžete sledovat na YouTube kanále. O živých přenosech vás bude předem informovat facebookový profil divadla.

Pavel Šporcl bude od 18. 3 skrze internetovou síť pořádat koncerty ze svého obývacího pokoje. Interpret pouští takto veřejnost do svého soukromí poprvé. První koncert byl dostupný zdarma, další budou dostupné díky kódu elektronické vstupenky. Tu si můžete zakoupit v jeho e-shopu.

I další interpreti se rozhodli koncertovat po síti, ale zdarma. Využívají k tomu často živé video přenosy přes Facebook. Richard Krajčo vystupuje s kytarou a hraje písničky na přání nebo čte z knihy. Ewa Farna nebo skupina Mirai už také natočili několik on-line koncertů.

Záznam besedy Jaroslava Duška si můžete pustit na YouTube. Jaroslav Dušek se svými hosty pravidelně diskutuje na různá problematická témata. Jarda Dušek tentokrát vystoupil bez publika v souladu s nařízením vlády. Promluvil tematicky o koronaviru: samozřejmě s nadhledem sobě vlastním. Jestli se chcete pobavit a podívat se na epidemii novýma očima, začněte přenosem z Kampy.

Česká televize zavedla program pro děti prvního stupně UčíTelka. Když děti nemůžou do školy, přijde škola za nimi domů. Velmi záslužný projekt nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče...

 Na Facebooku a YouTube kanále můžete sledovat také on-line bohoslužby. Dvojice kneží z České církve evangelické natáčí zábavná a přitom duchovně vzdělávací videa. V těchto dobách podpořili svou obec jak jinak, než on-line.


Tak hlavně v této nelehké době neztrácejme humor!

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář