Moravská liga mužů a starších žáků v Hranicích

Moravská liga mužů a starších žáků v Hranicích image not found

V sobotu 7.3.2020 se v sportovním centru Naparie v Hranicích uskutečnilo první kolo Moravské ligy mužů a straších žáků, přátelský team-buildingový turnaj.

Judo Železo Hranice nasadilo do nejnižší hmotnostní kategorie Tomáše Berana (-60 kg), který všechny ve své váze převálcoval. Vyhraným zápasem podpořil Hranice František Zlámal (-73kg). V kategorii do 81 kg nasadil trenér Ličman talentovaného dorostence Theodora Paříka a ve váze do 90kg excelentního Šimona Skurku. Šimon zazářil stoprocentní bilancí a Theodor nasbíral
cenné zkušenosti.

Nezvykle se v těžké váze objevil Robert Trojnar (-100kg), který se na nejvyšších soutěžích pere v kategorii do 81kg. Robert potvrdil formu a zde nenašel přemožitele. Do vyšší hmotnostní kategorie byl nestandardně posunut i Adam Purgert, který Hranice reprezentoval v nejtěžší kategorii nad 100 kg s bilancí jedna prohra jedna výhra.

Hranice dále reprezentovali judisté z Frýdku Místku, Karel Platoš a Vojtěch Kubala, oba až na jeden zápas vždy zvítězili.

Judo Závišice vyslalo na pomoc Hranicím vynikajícího Václava Jaška a Daniela Žárského. Za Hranice se pral i závodník Pavel Nesvadba z Kroměříže(-66kg), zde si na konto připsal dva vyhrané zápasy.

Kromě zaběhlých týmů se představilo družstvo judistů z Tábora. Sestavu táborských závodníků podpořili tři hostující členové Hranické sestavy: Miroslav Hanák (+100kg), Jakub Večeřa (-100kg) a Zdeněk Ludl (-73kg).

Celkově se tým hranických borců umístil 3. za Baníkem Ostrava a Judo Uherské Hradiště. 4. se umístil tým Blanska, 5. byl judo Tábor. Velký dík patří organizačním guru Marku Nádvorníkovi a Tomáši Ličmanovi, který se ač jako organizátor také zúčastnil zápasu a vyhrál zápas v kategorii do 81kg. Trenér Adam Purgert shrnul vystoupení ligařů.

Příprava na květnový mezinárodní turnaj v Řecku vrcholí a borci ukázali srdíčko - semkli jsme se z více klubů dohromady, podpořili jsme nováčka judo Tábor a přátelská atmosféra zvítězila - a potvrdilo se, že judo je nejen sport, ale i životní cesta
přátelství.

Poprvé se na turnaji Moravské ligy praly i družstva starších žáků, kteří soutěžily dvoukolově s dalšími dvěma družstvy. Kromě prvního poznání týmového ducha sbírali naši mladí judisté důležité zkušenosti pro velké turnaje. Inspiraci a nasazení navíc mohli vidět hned vedle na tatami mužů. Složení družstva:  Kristián Kudláček, Tomáš Matějka, Adam Pelc, Daniel Nagy, Tomáš Hynčica, Hynek Číhal, Adam Hudeček a výpomoc z Rožnova Liška Jan a Ondřej Ondriáš. Nejkrásnější hod zajistil Hynek Číhal, kdy chvatem o soto gari přizdil soupeře k zemi a získal tak okamžitou výhru IPON. "Borci se prali úplně poprvé v týmu a pro některé to bylo vůbec první vystoupení na závodech - naučili se jak podporovat jeden druhého, jak popřát odvahu a štěstí do dalšího boje, ale i jak snášet prohru. Těšíme se tak na další kola z průběžného třetího místa," konstatoval Jan Mazan o výsledku svých svěřenců.

(text: T. Ličman)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář