Kácení stromů u nádraží

Kácení stromů u nádraží image not found

U "malého nádraží" se kácí stromy. Vlastník stromů požádal o povolení už v r. 2017, protože byly ve špatném zdravotním stavu a hrozily škody na zdraví i na majetku.

Povolení ke kácení 11 stromů a keřového porostu bylo vydáno v r. 2017 a po vyhodnocení stavu dřevin prodlouženo. Zároveň byla stanovena náhradní výsadba 20 ks ovocných dřevin na pozemcích ve vlastnictví města. V případě stromů určených ke kácení se jednalo se z větší části o vzrostlé náletové dřeviny, rostoucí na léta neudržovaném pozemku, který v minulosti nikdy nevlastnilo město.

Povolení ke kácení dřevin rostoucích mimo les patří do tzv. přenesené působnosti obce. Jde o výkon státní správy, do které samospráva města ze zákona nemůže zasahovat, k dané problematice nejsou kompetentní orgány městské samosprávy (starosta, místostarosta, rada města a zastupitelstvo města) a odvolacím orgánem je příslušný odbor krajského úřadu.

Město Hranice připravuje zřízení speciální odborné komise, která bude u stromů na městských pozemcích posuzovat, zda je kácení opravdu nezbytné, a zda není možné nalézt jinou možnost.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář