Vyjádření starosty města ke KORONAVIRU!

Vyjádření starosty města ke KORONAVIRU! image not found

Komentáře (10)

  • Milan Vinkler

    Thursday, March 5, 2020

    Tak děkujeme pane starosto. Sice s křížkem po funuse, ale přece jen. Pán bůh zaplať, že vás máme.

  • johny

    Thursday, March 5, 2020

    S křížkem po funuse si děláte ambice na příští volby . To se nedělá starosto!!!

  • Milan Vinkler

    Friday, March 6, 2020

    To víte pane johny někdo kopl do prázdného sudu a on duní a duní a duní.... a tlachá a tlachá a tlachá......

  • Karel

    Friday, March 6, 2020

    No a co vy pane Vinklere? Jak se máte? A co si myslíte o současné situaci v Ekoltesu? Zejména o jeho současném personálním zastoupení (nové vedení a tak podobně). Jaká skupina lidí dnes Ekoltes ovládá? Dlouho jste nám nic nenapsal.

  • Milan Vinkler

    Friday, March 6, 2020

    Děkuji za optání pane Karel celkem dobře. Opravdu si nemohu stěžovat.K další části Vaší otázky snad jen tolik. K současnému vedení EKOLTESu Vám mnoho nepovím. A to ze dvou důvodů. Za prvé už EKOLTES opravdu není mým problémem a za druhé současné vedení vůbec neznám a bylo by tudíž ode mně krajně nezodpovědné a taky neslušné, kdybych se k tomuto tématu jakkoliv vyjadřoval..Snad jen tolik, že zatím je toto vedení ve funkcích krátce, aspoň tedy ředitel a vedoucí rozhodujícího provozu..Zima je neprověřila, počkejme na léto a uvidíme. Já osobně jim přeji mnoho úspěchů. Problémem je v tomto případě něco jiného nebo spíše někdo jiný. Bohužel dále je předsedou valné hromady firmy starosta, který byl zodpovědný za výběr minulého vedení.A toto vedení přivedlo firmu do dost diskutabilní pozice. EKOLTES se začal potácet v určitém chaosu a není se co divit. Ani bývalý předseda představenstva ani bývalý ředitel neměli s touto prací nejmenší zkušenosti. Zato měli velká ústa. Ztratili zakázky, které EKOLTES spoustu let budova, protože si nevěděli rady ani s běžnou organizaci práce a firma se stala plně ekonomicky závislou na městě Hranice, což pro město znamená, že na služby vynaloží ze svého rozpočtu odhadem o 25- 30 mil. Kč více než před pár lety..A to vše se svolením bývalého vedení radnice a představenstva a dozorčí rady. Proč tomu tak bylo a ještě samozřejmě je nechám na zvážení P.T. čtenářstva.Můj názor je, že skutečný stav může odhalit jen pořádný nezávislý audit. Takže závěr k tomuto. Nevím nakolik současné vedení íEKOLTESu může pracovat samostatně, protože žába na prameni zůstává stále sedět i se svými soukromými zájmy. Vzpomeňme páně starostovu angažovanost v soukromé odpadářské firmě. a další aktivity. Jistě by se dalo ještě psát, ale na tomto fóru myslím stačí to co jsem napsal. Tož tak.

  • Karel

    Sunday, March 8, 2020

    Dobrý den pane Vinklere, všichni, kdo se o dění v Hranicích alespoň trochu zajímají, vědí, že v Ekoltesu už se pár let osobně neangažujete. Nejeden čtenář po přečtení vašich komentářů, které jste v minulosti veřejně publikoval, ale mohl snadno nabýt dojmu, že se považujete za určitého patriota, který se o dění v Hranicích i nadále zajímá. A technické služby přece patří k hlavním tématům, které se města týkají. Nemám žádný důvod nevěřit vašemu tvrzení, že nového pana ředitele ani nového vedoucího rozhodujícího provozu neznáte, ale pana Radka Průchu, člena představenstva nebo třeba pana Petra Pavla, člena dozorčí rady přece znáte. Pan Radek Průcha byl členem statutárního orgánu v době, kdy jste byl ředitelem a pana Petra Pavla jste přijímal na pozici mistra. Stejně jako znáte paní ekonomku nebo třeba bývalého vedoucího provozu dopravy, komunikací a veřejné zeleně, kterého jste v roce 2009 vyhodil. Pane Vinklere, dovolte mi otázku. Jaké má podle vás pan Jiří Kudláček své soukromé zájmy v Ekoltesu? Když už něco takového veřejně napíšete, tak byste nám to měl taky osvětlit.

  • Milan Vinkler

    Monday, March 9, 2020

    Dobrý den pane Karle, jsem trošku v nevýhodě. Píši pod svým jménem a veřejně, takže musím opravdu volit slova. Důvody jsou snad jasné. Je to zhruba rok a půl co jsem přestál policejní vyšetřování a nutno dodat, že "bez ztráty kytičky", iniciované trestním oznámením současného starosty (o tom jistě víte) a nerad bych opakoval něco podobného, tentokráte dejme tomu pro pomluvu. Dobře tedy teď k Vaším otázkám. Ano znám Vámi zmiňované pány. Normální chlapi, kteří oba spoustu let v EKOLTESu (to pan Petr) nebo pro EKOLTES (to pan Průcha) pracují. Jestli jsou nebo nejsou přínosem pro firmu je třeba nechat na zvážení P.T. čtenářstva, hodnocení statutárů, zaměstnanců firmy a taky tak trochu i jejich sebehodnocení (svědomí). Paní ekonomka jistě profesně zdatná, loajální. Z mého pohledu však také spoluzodpovědná za posledních pět let fungování společnosti. Jestli k lepšímu či horšímu opět musí zhodnotit někdo jiný. Dotaz na vedoucího, který ukončil naši spolupráci v r. 2009 je dnes již mimo. Já tenkrát byl nucen řešit nějakou nastálou situaci a řešil jsem ji. A k tomu poslednímu dotazu. Jistě chápete, že tyto komentáře nejsou vhodným místem pro takováto sdělení. Možná se časem vyjádřím, možná, že ne, a když tak to bude opravdu někde jinde než zde. Zkuste se však zamyslet nad posledním vývojem, zejména ekonomickým, EKOLTESu. Myslím, že pro město se stává dosti "drahou hračkou". Tož tak.

  • Karel

    Monday, March 9, 2020

    V pořádku pane Vinklere, opatrnost je zajisté namístě. V určité nevýhodě samozřejmě jste, když uvádíte své jméno včetně příjmení, ale tohle byla přece jen vaše volba. Vhodná slova ovšem musí volit také všichni ti, kteří zde vystupují více či méně anonymně. Trestní oznámení lze podat nejen na konkrétní osobu, ale také na neznámého pachatele. Většinou všichni po sobě zanechávají snadno detekovanou elektronickou stopu. Pokud svá negativní tvrzení vůči konkrétním osobám nemůžete nějak doložit, pak je třeba zvlášť zvážit, jakým způsobem je budete veřejně ventilovat, případně jestli je vůbec budete nějak zveřejňovat. Přesto jsem toho názoru, že lze na hodně věcí odpovídajícím způsobem reagovat. Váš pohled na danou problematiku pro řadu z nás není nezajímavý. Proto mi to nedá a musím se vás pane Vinklere touto cestou zeptat ještě na pár věcí. Přiznám se, že úplně nerozumím tomu, co jste napsal o paní ekonomce. Čím konkrétně podle vás paní ekonomka přispěla k aktuálnímu stavu (posledních pět let) společnosti? Jedním dechem o ní říkáte, že je profesně zdatná a loajální. Samozřejmě se nabízí otázka, loajální ke komu? A opravdu si pane Vinklere myslíte, že je dotaz na osobu bývalého vedoucího provozu, odejivšího po jistém nátlaku na přelomu roku 2008/2009, mimo? Myslíte si pane Vinklere, že se v poslední době v Ekoltesu vůbec nijak neangažuje?

  • Milan Vinkler

    Wednesday, March 11, 2020

    Ano pane Karle nelze než s vašimi řádky souhlasit. Jenže obyčejný občan určitě nebude zvažovat trestní oznámení ani případně pátrat po anonymovi. Ten vidí jméno a pod tím si představí konkrétního člověka.Jinak psaný text, na rozdíl od mluveného slova, kde může dojít k okamžitému vysvětlení, má tu nevýhodu, že pod jedním slovem si každý můžeme představovat něco jiného, nebo jinak jeho význam vykládat.. Proto také k vašim otázkám jen krátce. EKOLTES je dnes již mimo můj zájem. Nemohu nijak v té věci pomoci, ale nechci ani ublížit. Nicméně k vaší poslední větě. Myslím, že to není možné a pokud by tomu snad tak bylo, tak z mého pohledu by to bylo velké selhání současného managementu. Takže pane Karle loučím se. Opouštím tuto debatu, neboť si opravdu myslím, že tyto komentáře nejsou tou platformou na které bych se měl k některým závažným věcem vyjadřovat. Pokud opravdu mnozí chtějí vědět něco navíc budou muset najít jinou cestu jak mne zkontaktovat a eventuálně započít seriózní debatu.

  • Lena Revi

    Friday, March 13, 2020

    Přesně tak pane Vinklere, pan Karel má pravdu. Naopak vy podle mě pravdu nemáte v tom, když uvádíte, že obyčejný občan nebude zvažovat trestní oznámení na neznámého pachatele (anonyma), pokud by se ho týkala veřejná pomluva. Jistě, řada z nás nad něčím takovým může „mávnout rukou“. Ale určitě by se našly i případy, kdy by se občané rozhodli trestní oznámení podat. Podle mě nemáte pravdu ani, když píšete, že psaná konverzace má oproti té ústní nevýhodu v tom, že nemůže dojít k vysvětlení. Může dojít jak k rychlému, tak dodatečnému vysvětlení. Podle mě je psaná diskuse jen o něco náročnější a rizikovější. Pokud ovšem máte problém s přesným a správným užíváním slov při formulaci písemného textu tak, aby vaše slova ostatní pochopili, pak se nelze divit tomu, že od této písemné konverzace utíkáte. Stejně jako se nelze divit tomu, že utíkáte od konverzace, při které byste asi nebyl schopen svá tvrzení nějak podložit. Tady pochopitelně platí, že pokud svá veřejná nařčení nejste schopen nijak dokázat, ublížil byste jenom sám sobě. Nepochybuji o tom, že toho jste si plně vědom. Ono přece není vůbec důležité, jestli se na těchto „fórech“, jak je s oblibou nazýváte, občané podepisují nebo ne. Mnohem důležitější je, jestli jsou schopni (podepsaní nebo anonymně) vést slušně konstruktivní, veřejně psanou konverzaci, která povede k něčemu smysluplnému. Proto jste udělal dobře, když jste tuto diskusi opustil dřív, než byste se do ní úplně zamotal. Samozřejmě tomu můžete říkat, že to od vás bylo „seriózní“.

Přidat komentář