Zápisy do prvních tříd se blíží

Zápisy do prvních tříd se blíží image not found

Máte doma předškoláka a chystáte se s ním k zápisu? Přinášíme vám přehled všeho, co by jste měli vědět.

KDO PŮJDE LETOS K ZÁPISU? Všechny děti, které se narodily od 1. 9. 2013 do 31. 8. 2014 a také děti, které měly odklad z loňského roku. I dítě, které se narodilo až po 1.9.2014, může přijít k zápisu, musíte ale mít doporučení z pedagogicko psychologické poradny (PPP). Pokud si myslíte, že je vaše dítě na školu zralé, i když se narodilo až po 31.12. 2014, musíte přinést k zápisu doporučení z PPP i od pediatra.

TERMÍN: Letošní zápis do 1. tříd základních škol v Hranicích proběhne v pátek 3. dubna od 14 do 18 hodin a v sobotu 4. dubna od 9 do 11. hodin. Letos ZŠ 1. máje nabízí novinku elektronickou přihlášku k zápisu. Přihlášku najdete na webových stránkách školy (www.zsmaje.cz) v záložce Základní škola - Zápis 2020.  Rezervační systém bude spuštěn v polovině března a 2. dubna 2020 se uzavře. Rodiče si vyberou volné datum a čas, který jim bude vyhovovat a na něj se objednají. Potvrzení data a času rezervace obdrží na e-mail, který zadají při rezervaci.

 

CO SI VZÍT S SEBOU?

  • Rodný list dítěte
  • Váš občanský průkaz, v případě cizinců cestovní pas
  • Žádost o přijetí k základnímu vzdělávání
  • Pokud žádáte o odklad povinné školní docházky, tak vyjádření z PPP nebo od lékaře
KDYŽ CHCETE PRO DÍTĚ ODKLAD: Ne každé dítě, kterému již bylo nebo bude 6 let, je připraveno nastoupit do školy. Pokud máte i vy ten pocit, můžete požádat o odklad povinné školní docházky. Žádost musíte poslat písemnou formou řediteli dané základní školy v době zápisu do první třídy. K žádosti připojte doporučení PPP a doporučující posouzení lékaře. PPP navštivte ale vždy, když si nebudete jisti, když vám to doporučí lékař či učitelka ve školce nebo logoped. Odborníci vám poradí! Myslete ale na to, že v období před se zápisem bude v PPP plno, pokud tedy o její návštěvě uvažujete, určitě se objednejte s předstihem.

(zdroj: blog.prodeti.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář