S jarem přijde čas vyrazit ven na koloběžkách!

S jarem přijde čas vyrazit ven na koloběžkách! image not found

Jaro se blíží a s ním i čas vyrazit ven. K pohybu venku můžete využít 30 sdílených elektrokoloběžek.

Město tímto projektem chce ukázat lidem alternativní možnosti dopravy v rámci konceptu Smart City a snížit tak intenzitu automobilové dopravy a zlepšit životní prostředí ve městě. Koloběžky můžete využít např. k dojezdu do  Teplic nebo na vlakové nádraží. Např. cesta z náměstí na nádraží trvá na koloběžce asi 5 minut, celková cena jízdy tak bude 12,50 Kč. Není třeba čekat na spoj MHD, není třeba vlastnit a uzamykat kolo a není třeba platit za taxi.

Elektromobilita je jednou z cest, jak snížit zatížení životního prostředí zplodinami z výfuků a hlukem. První krok k elektrifikaci udělalo město, když zavedlo elektrické městské autobusy, další krok je zavedení nové služby sdílených elektrokoloběžek ve spolupráci s firmou Eagle Scoots. Na rozdíl od obvyklé praxe bude velká výhoda to, že se nebude platit nástupní taxa.

A jak to všechno bude fungovt? Ráno bude 30 elektrokoloběžek rozmístěno na asi 10 míst ve městě okolí. (Na vlakovém a na autobusovém nádraží, u zámku, vedle Billy a u Plovárny, na Hromůvce, na Nové ulici, u SLŠ, v Sadech Čs. legií a v Drahotuších) Každý, kdo si bude chtít koloběžku půjčit, si musí nejdříve stáhnout do svého chytrého telefonu aplikaci, kterou propojí s údaji své platební karty. Tato aplikace je pro celou službu klíčová. Poté si v mobilní aplikaci najde nejbližší volnou elektrokoloběžku, kterou s pomocí QR kódu odemkne. Cena jízdy bude 2,50 Kč/min. a bude účtována za odjeté minuty. Částka bude odečtena z debetní nebo kreditní karty. Když jízdu ukončíte, koloběžku můžete nechat kdekoliv na území města Hranic.

Koloběžku bude možno si půjčit denně od 6 do 21 h, poté se budou koloběžky svážet, aby mohly být nabity. Lokolizovány budou pomocí zabudovaného GPS systémemu. Mají také vestavěný bezpečnostní zámek s alarmem proti krádeži.

(zdroj: mesto-hranice.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář