V úseku, kde se loni v Přerově stala tragédie, se sníží rychlost...

V úseku, kde se loni v Přerově stala tragédie, se sníží rychlost... image not found

Loni v září se v Přerově stala vážná nehoda, při které zemřeli dvě dívky. V tomto úseku by na jaře měla být snížena rychlost.

Od března se kvůli stavbě silnice k firmám, které zde sídlí, sníží rychlost z 90 na 70 km/h. Od poloviny dubna se pak rychlost natrvalo sníží na 50 km/h. A úprava rychlosti se bude týkat Lipnické ulice ve směru z místní části Lýsek.

"Rychlost bude snížena tím, že se posune značka začátek a konec obce Přerov, a to směrem k Lýskám. Značení bude posunuto zhruba o 200 m na úroveň prvního sjezdu ke společnosti Emos tak, aby to bylo pro všechny bezpečné. Jde stále o katastr Přerova," řekl přerovský radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Připomeňme jen, že tragická nehoda se stala loni v polovině září večer. Dva chlapci a dvě dívky přebíhali frekventovanou silnici, po které se k nim blížilo osobní auto. Chlapci stihli přeběhnout na druhou stranu, ale dívky již ne, vozidlo je srazilo. Zemřely na místě. Po havárie se začalo v Přerově diskutovat o tom, jak do budoucna těmto nehodám zabránit a zabezpečit kritický úsek široké cesty, kde mají auta dosud povolenou devadesátikilometrovou rychlost. V plánu bylo osvětlení i umístění středového ostrůvku. Podle Navrátila má již město na jeho vybudování zpracován projekt, zbývá však majetkově dořešit poslední pozemky.


 "Nehoda se stále vyšetřuje," řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

(zdroj: olomoucka.drbna.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář