Radary se ve městě osvědčily!

Radary se ve městě osvědčily! image not found

Radar pro měření rychlosti je v Hranicích už 2 roky a jeho umístění se určitě osvědčilo!

Spousta řidičů si na hlavním tahu na Valašské Meziříčí začala na rychlost dávat pozor a dodržuje předepsanou rychlost. Když byl radar na místo nainstalován, denně rychlost překročilo až 600 řidičů. Nyní jede rychleji, než by mělo, jen asi 70 řidičů. Minulý rok se na pokutách vybralo více než 15 milionů Kč.

Radarů je ale ve městě více. Hlavním důvodem je jednak nedodržování rychlosti, ale také bezpečnost přecházejících chodců a také cyklistů. Město proto chce pořídit další radary a rozšířit počet stanovišť. Nově přibude radar na ulici Zborovské u nemocnice, v Černotíně či ve Velké.

Peníze, které se na pokutách vyberou, jdou do městského rozpočtu. Slouží jako jako zdroj financí například pro opravu komunikací - v letošním roce se předpokládají výdaje přibližně 8,5 milionu Kč plus dalších více než 5 milionů Kč na opravu chodníků. Připravuje se ale také výstavba světelné křižovatky u Černého orla nebo nový povrch v ulici Komenského na druhé straně Ludiny. Z peněz, které se na pokutách vyberou, se ještě musí odečíst náklady na vybírání pokut, které se pohybují kolem 4 milionům Kč, např. jen poštovné činí zhruba 1,5 milionu Kč.

(zdroj: mesto-hranice.cz)

 

 

Komentáře (1)

  • Andrea Šindlerová

    Tuesday, February 11, 2020

    Jeden radar by se hodil i ve Slavíči jezdí tu jak hovada hlavně kamiony a když si tam cajti stoupnou hned o nich ví takže zbytecnost

Přidat komentář