Jaká byla letošní Tříkrálová sbírka očima malé kolednice?

Jaká byla letošní Tříkrálová sbírka očima malé kolednice? image not found

Letošní tříkrálová sbírka byla opět rekordní! Sbírka se stále více dostává do podvědomí lidí. Ti otevírají své dveře i svá srdce a také svou peněženku. Přispívají každým rokem víc a více.

Do ulic letos vyrazili jak ostřílení koledníci, tak také nové děti i vedoucí. Jejich služba je náročná, nejen kvůli rozmarům počasí, ale také kvůli délce "procháky."  Všichni se ale z koledy vrací nadšení vřelým přijetím všech navštívených. Na mnoha vesnicích vedoucího doprovází skupina čtyř i více králů, v Hranicích ale stále nemáme dostatek dětí ochotných koledovat.  V Hranicích koledovalo 37 vedoucích do 46 pokladniček. Osm vedoucích z celkového počtu 37 koledovalo více než jeden den a jejich koleda – tedy získané peníze zaplnily dvě pokladničky. Díky svému obrovskému nasazení vykoledovaly rekordní částku 273 933 Kč.

Tradičně nejštědřejší oblastí je hustopečsko, kde výtěžek sbírky činil téměř 120 tisíc, z toho z téměř jedna třetina byla vybrána v Porubě. V Ústí se poprvé podařilo pokořit hranici 40 tisíc. Letošní tříkrálová sbírka byla rekordní téměř ve všech obcích.

 

A my vám přinášíme rozhovor se 7letou Eliškou, která letos koledovala už podruhé s plným nasazením!

Kolikrát už si koledovala?
Letos už podruhé! Chodím do druhé třídy a poprvé jsem chodila v první třídě! Budu koledovat každý rok a v 9. třídě to bude už podeváté!

Proč si chtěla koledovat?
Protože chci přispět na Charitu!

Čím chceš přispět na Charitu?
Penězma!

A víš, kam ty peníze putují?
Ano, chudým lidem, maminkám, které se samy starají o děti a dětem, které nic nemají.

Kdo tě přivedl ke koledování, kdo ti o tom řekl?
Maminka. Koledovala taky, když byla malá. Potom dělala vedoucí skupinky a teď o tom řekla i mě a já jsem taky chtěla koledovat.

Co se ti nejvíc na koledování líbilo?
Co se mi líbilo? Že jsme mohli udělat radost lidem, když jsme zpívali. Že jsme mohli vydělat penízky a... že jsme se pěkně prošli.

A co by si vzkázala dětem, které ještě nekoledovaly, ale chtěly by?
Aby si to určitě zkusily, aby taky mohly udělat lidem radost a vybrat peníze pro dobrou věc!

Děkujeme všem dárcům za jejich štědrost a vedoucím skupinek a koledníčkům za jejich obětavou službu!

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář