Z VC České Třebové si naši judisté přivezli stříbro!

Z VC České Třebové si naši judisté přivezli stříbro! image not found

V neděli dne 19.1.2020 se dva hraničtí judisté Theodor Pařík (-90kg) a Jakub Rác (-66kg) zúčastnili turnaje Velká cena České Třebové společně s dalšími 727 závodníky z 59 klubů z 5 různých států.


První na žíněnku nastoupil Jakub Rác, který měl poměrně příznivý los. Ovšem hned v následujícím zápase podlehl zkušenějšímu borci z Brna, pozdějšímu vítězi hmotnostní kategorie. V repasážích Jakub nastoupil proti zápasníkovi z Žižkova, ačkoli v prvních fázích zápasu vedl na wazari, neudržel vedení a 2x spadl. Jakub si z České Třebové odváží 7.místo a především mnoho zkušeností.
Druhý na žíněnku nastoupil Theodor Pařík. První zápas Theodor vyhrál osobním chvatem a následným udržením technikou tateshio-gatame. Druhý zápas nastoupil proti soupeři z Olomouce, pozdějšímu výherci, kterému podlehl na 2 wazari. To ho ovšem nerozhodilo a ve třetím zápase porazil soupeře takticky na trestné body. Ve čtvrtém zápase byl Theodor dominantnějši a vzápětí hodil soupeře na
ippon. V posledním zápase se Theodor pral od začátku na plno, což vedlo k výhře na chvat Osoto-gari z netradičního Gruzinskeho úchopu. Díky bilanci 4 výhry-1 prohra Theodor obsadil krásné 2. místo.

Trenér Tomáš Ličman shrnul mezinárodní turnaj takto: ,,Kluci předvedli vydařené výkony a vyzdvihl bych především dvoumetrového Teoška, se kterým jsme v průběhu turnaje vylepšovali rychlé úchopy, což vyústilo v zasloužené stříbro.“

(text: A. Purget)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář