Stavba roku 2019

Stavba roku 2019 image not found

Víte o nějaké stavbě, která byla dokončena (a zkolaudována) v loňském roce a myslíte si, že přispěla k zlepšení vzhledu našeho města? Tak neváhejte a přihlašte ji do soutěže Stavba roku 2019!

A které stavby mohou být do soutěže přihlášeny? Může to být jakákoliv stavba - novostavba, rekonstrukce, přístavba, nástavba, stavební nebo terénní úprava, řešení fasády. Za stavby se přitom považují i stavby pozemní, vodohospodářské, dopravní, stavby mostů, inženýrských konstrukcí, technologických zařízení a také sadové a parkové úpravy. Nepovažuje se za ni pouhé vybavení místností (úprava interiéru).

Podmínkou je, že stavební akce byla zkolaudována do 31. prosince 2019, investorem může být jakákoli právnická nebo fyzická osoba, bez rozdílu místa sídla nebo bydliště, ale nemůže jím být Město Hranice.

Stavbu roku bude vybírat odborná porota a bude se přihlížet k architektonickému či urbanistickému řešení, k jeho přínosu pro vzhled města, ale také k celkovému dojmu. Důležitý bude výraz stavby, estetické řešení, funkčnost, kvalita a jakost prací, řemeslné provedení celku, detailu a použité materiály, délka provádění stavby. Posuzuje také komplexnost řešení - sadové úpravy pozemku a okolí stavby, řešení oplocení, nasvětlení stavby a podobně...

Podněty a návrhy na stavbu, která by si toto ocenění zasloužila, může podávat kdokoli. Návrhy se zasílají stavebnímu úřadu MěÚ Hranice,ten je předloží komisi k vyhodnocení. Je možné je podávat do konce ledna 2020.

 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář