Novorozence v Přerově budou hlídat nové monitory dechu

Novorozence v Přerově budou hlídat nové monitory dechu image not found

Novorozenecké a dětské oddělení Nemocnice Přerov dostalo životně důležité přístroje pro sledování dechu čerstvě narozených miminek.

Nadace Křížovatka předala zástupcům nemocnice 12 nových monitorů dechu v celkové hodnotě více než 24 tisíc Kč. Peníze na ně získala nadace z prostředků poskytnutých společnostmi TEPLO PŘEROV, CHAPS a na dva monitory společně přispěli zaměstnanci KSK Precise Motion. Nové monitory budou hlídat jak čerstvě narozené děti, tak děti v kojeneckém věku hospitalizované na dětském oddělení Nemocnice Přerov.

Monitor dechu hlídá nejen zástavu dechu, ale také bezdeší neboli apnoe pauzy. Je umístěný pod matrací miminka a kdykoli by došlo k zástavě dechu, spustí se alarm.

Doporučuje se, aby monitor dechu měli rodiče i doma. Používat by se měl do půl roku věku, až do roku. 95 % náhlých úmrtí v kojeneckém věku postihuje děti právě do šesti měsíců věku. U nás umře na syndrom náhlého úmrtí (SIDS) až 10 dětí ročně. Nový monitor stojí okolo 2000 Kč, ale díky nadaci si mohou rodiče monitor za 900 Kč zapůjčit na 6 měsíců. Lidé zde mají jistotu, že se jim do rukou dostává správně fungující přístroj.

„Rád bych touto cestou poděkoval Nadaci Křižovatka i všem soukromým firmám, které svým darem zachrání život nejednomu dítěti,“  děkuje primář MUDr. Jaroslav Bouchal.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář