Kraj rozdělí včelařům milion korun

Kraj rozdělí včelařům milion korun image not found

I v příštím roce podpoří Olomoucký kraj naše včelaře, rozdělí mezi ně 1 milión korun. Je to nejvyšší částka v historii tohoto dotačního programu!

 

Tato částka se rozdělí mezi naše včelaře. Začínající včelaři mohou peníze použít na nákup potřebného vybavení. Ale ani stávající včelaři nepřijdou zkrátka. Podporu stávajících včelařů hejtmanství zavedlo před 2 roky a mohou dotaci použít na nákup nových kompletních nástavkových úlů s oddělitelným zasíťovaným dnem, které umožňuje sledovat spad varroázy. Ti, kteří museli svá včelstva zlikvidovat na pokyn orgánů SVS, mohou peníze využít na nákup plemenného a chovného materiálu.

 

Olomoucký kraj podporuje začínající včelaře od roku 2008. Díky dotaci si mohou pořídit nejen kvalitní chovný materiál, ale také například nástavkové úly nebo základní vybavení v podobě ochranných pomůcek,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí a zemědělství Milan Klimeš.

Příjem žádostí bude zahájen 20. ledna. Maximální výše dotace poskytované na jednu akci je limitovaná částkou 10 tisíc Kč.

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář