Dětské oddělení v Novém Jičíně má nový resuscitátor!

Dětské oddělení v Novém Jičíně má nový resuscitátor! image not found

Dětské oddělení novojičínské nemocnice už si rozbalilo vánoční dárky - nové monitory dechu, ale hlavně přístroj, který při komplikacích pomáhá rozdýchat novorozence.

Mnoho miminek se narodí úplně v pořádku. Bohužel se občas stane, že má miminko hned po narození potíže s dýcháním! Proto je tu novorozenecký resuscitátor, přístroj, který miminku pomáhá při potížích s dechem a při dalších komplikacích, hlavně u předčasně narozených dětí, miminek s vrozenou infekcí a podobně.

Zařízení slouží v nemocnici jen chvíli a hned v prvním týdnu jej lékaři potřebovali už 2x. Dosud museli lékaři v případě poporodních komplikací používat mechanický ambuvak.

“Používáme to opravdu u dvou až čtyřech dětí během týdne. za rok je to opravdu minimálně sto dětí v rámci té běžné pomoci během toho rizikovějšího poporodního období,” sdělila primářka dětského oddělení, Andrea Kudělková.

Přístroj stál skoro 75 tisíc Kč. Nemocnice ho dostala od nadace Děti na dlani, která spolupracuje s Českou neonatologickou společností. 

Nadace Křižovatka, o pár dní později darovala nemocnici osm monitorů dechu. Miminka tak mohou být u svých maminek na pokoji a jejich dech hlídá tento úžasný přístroj! Nemocnice pak nabízí maminkám možnost půjčit si monitor i domů, obvykle na 6 měsíců, ale smlouvu lze prodloužit i na 9 nebo 12 měsíců.

(zdroj: polar.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář