I v Hranicích můžete zažít služby pravého Barber shopu!

I v Hranicích můžete zažít služby pravého Barber shopu! image not found

Možná se někteří z vás již setkali s pojmem „barber shop“ a vědí, co si pod tím představit, ale pojďme se podívat pořádně pod pokličku tohoto anglikanismu.

„I když se nyní používá spojení barber shop, já přeci jen mám raději takové to české označení holičství“, říká Ilona Rothová, která se rozhodla u nás v Hranicích otevřít vůbec první holičství, které služby barber shopu nabízí, Holičství Dandy.

Holičství se dříve u mužů těšilo velké oblibě a místní holič požíval velkou úctu. Z počátku to býval pomocník kněží a lékařů, později dokonce vykonával sám drobnější chirurgické a stomatologické zákroky. Avšak s pokrokem medicíny o tyto své výsady přišel a profesní dráha holiče se ubírala cestou, jak ji známe dnes.

V poslední době můžeme ve větších městech potkat holičství, které mají nad vstupem napsáno „Barber Shop“. Když nahlédnete, tak možná kromě hezkého interiéru nevidíte oproti běžnému kadeřnictví žádný rozdíl. Proto jsme se zeptali právě Ilony Rothové v čem je to tedy jiné?
„U nás je důležitá ta pohodová atmosféra. Chci, aby si v Holičství Dandy pánové mohli odpočinou. V běžném kadeřnictví jsou s vámi hotovi za patnáct, dvacet minut a připadáte si, jako byste byli produkt na výrobní lince, ale u nás je to jiné. U nás děláme vše proto, aby se pánové cítili spokojeně, zažili ten pocit, že o ně někdo pečuje. Stříhání vždy přizpůsobuji každému muži na mírů, nepoužívám
zaběhlou šablonu „boky strojkem, trochu zkrátit vrch, co kotlety? Necháme?“. Každý můj zákazník je originál, a proto si zaslouží takovou péči. K tomu všemu dokážeme upravit mužům jejich vousy, a to opět tak, aby vše pasovalo s účesem a tvarem hlavy. Ti pánové, kteří o to mají zájem si u nás mohou dopřát prožitek trvající i 90 minut. Samozřejmostí je, že dostanou kávu a pokud chtějí, tak i whiskey, vše v ceně.“

I my jsme si služby hranického Holičství Dandy zkusili na vlastní kůži, tedy vlastně na vlastní vlasy a vousy. Když do prostoru vstoupíte, tak vás možná zaujme krásné holičské křeslo a usměvavá paní Ilona. Dostali jsme na uvítanou kávu a čokoládové bonbóny. První krátká konzultace, ujasnění si představ o výsledku. Následovalo ostříhání, nabarvení vlasů a vousů („Je přeci přirozené a krásné
nosit zdravé vousy bez šedin!“ směje se paní Ilona) a jejich následné umytí a velmi příjemná masáž hlavy.

„Musím říct, že jsem takovou péči u holičky nikdy předtím nezažil a bylo to příjemné,“ říká náš figurant. Poté opět návrat do holičského křesla a úprava vousů.

„My zde používáme kvalitní pánskou kosmetiku značky Dandy,“ sděluje paní Ilona Rothová, když figurantovi ošetřuje vousy. Pak už jen
zhodnocení výsledku a klient se může vrátit do reálného světa, jako znovuzrozený. Vše trvalo asi tak hodinu.

„Když se podívám na ten rozdíl, a to si myslím, že jsem předtím nebyl nějak zanedbaný, tak to je neuvěřitelné! A taky bylo fajn, že mi paní holička doporučila, co si mám nechat udělat a podpořila mě i v tom nabarvení, měl jsem sice jen pár šedivých vlasů a vousů, ale štvalo mě to. Jenže jsem neměl tu odvahu se nechat nabarvit, protože to je přeci jen je pro ženy, ne? No a vidíte, není! Dokonce to ani
manželka doma nepoznala, že jsem nabarvený. Škoda, že mi toto nedoporučila holička, ke které jsem chodíval dříve,“ 
směje se náš figurant.

A jaká je vlastně cena, protože toho jsme se báli nejvíce. Samozřejmě 70 korun to není, ale to asi nikdo ani nemohl očekávat. I když součástí procedury je mytí, pánský střih, holení, káva, sklenka whiskey a masáž hlavy, cena se nepřehoupne přes hodnotu 10  půlitrových piv. Což se dá s klidem říct, že je super, jelikož ve velkých městech je cena daleko nad touto hranicí.

Proč by tedy pánové měli jezdit do velkých měst za kvalitní péčí, relaxací a stylovým vzhledem, když už si toto mohou dopřát i v Hranicích?

Zkuste tedy sami na vlastní kůži význam holičství takový, jaký ho mívalo třeba za 1. republiky. Navštivte hranického Holičství Dandy - Galašova 157, Město, 753 01 Hranice.

Komentáře (5)

  • UffMuff

    Thursday, November 28, 2019

    A kdepak se nachází? Ulice?

  • Daniel Beer

    Thursday, November 28, 2019

    A to si můžu u Vás objednat soukromou reklamu?není to jediný barber v HR...

  • iHranice.cz

    Thursday, November 28, 2019

    UffMuff - adresa je Galašova 157, Město, 753 01 Hranice Daniel Beer - kontaktujte nás na info@ihranice.cz

  • Karla K.

    Friday, November 29, 2019

    jakože šediny nejsou přirozené? jakože vážně:( ...žena nic nepoznala ale byl to neuvěřitelný rozdíl...???

  • Robi

    Friday, November 29, 2019

    za 350kč 90min za vše kvalitní kosmetika+káva+visky no super a kontroluje paní občanky?

Přidat komentář