Udělejte si radost vánoční hvězdou, výtěžek půjde na nemocné děti

Udělejte si radost vánoční hvězdou, výtěžek půjde na nemocné děti image not found

Motto „Kupte si vánoční hvězdu a celé Vánoce Vás bude hřát pocit, že jste pomohli těžce nemocným dětem“ je důležité pro charitativní sbírku Vánoční hvězda. Ta pomáhá už 22 let a organizuje ji Šance Olomouc!

Vánoční hvězda je květina, která se v posledních letech stala symbolem nejkrásnějších svátků v roce i v naší republice. Má přinášet lásku a klid do rodiny. Pro děti nemocné rakovinou se živá květina stala symbolem mnohem důležitějším, protože jim pomáhá na jejich cestě za zdravím.

Letošní výtěžek bude využitý na humanizaci dětského hemato-onkologického oddělení, na sociální pomoc rodináma na financování rekondičních pobytů pro malé pacienty po léčbě. Na oddělení se léčí děti s nádorovými onemocněními krvetvorby, jako jsou leukémie či lymfomy. Malí pacienti zde v průměru stráví osm měsíců.

A kde si můžete Hvězdu koupit? V Olomouci v Dětské galerii, Galerie Caesar, Horní Náměstí, Hravá korálkarna, Teoretické ústavy LF UP, Galerie Šantovka, City Olomouc, OC Haná, dále pak i v Přerově. V Hranicích byla možnost objednat si hvězdu v několika školách, dne 6. 12. si ji můžete zakoupit při rozsvícení vánočního stromku v Ústí.

Cena hvězdy je stejná jako vloňském roce 50kč –malé, 100 Kč–velké. Sbírka bude ukončena 10.12.2019. Čistý výtěžek akce v roku 2018 byl 3 mil. Kč. Rozvezli jsme a prodalo se 56 927 kusů vánočních hvězd. Vánoční hvězdu jsme rozvezlido 156 měst a vesnic ČR. Do celé akce se zapojilo 652 dobrovolníků.

 
 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář