Dívka si chtěla koupit psa, naletěla však podvodníkovi

Dívka si chtěla koupit psa, naletěla však podvodníkovi image not found

Mladá dívka (17) z Lipníka nad Bečvou si chtěla koupit štěnátko. Místo toho přišla o peníze a zbyly jí jen oči pro pláč!

Dívka se obrátila na policii proto, že se stala obětí podvodu. Na internetu si v říjnu vyhlédla štěně rasy Corgi a začala si dopisovat s člověkem, který psa prodával. Muž sice při komunikaci očividně používal překladač, dívku ale přesvědčil, že je Čech. Tvrdil, že od mládí žije v zahraničí, proto česky moc neumí. Aktuálně se prý žije v Polsku, protože zde má hospitalizovanou dceru. Aby jeho tvrzení bylo ještě věrohodnější, poslal dívce i kopii občanského a řidičského průkazu.

Dívka muži uvěřila a poslala mu na účet nejprve částku 120 E za dopravu psa a poté ještě 80 E za jeho pojištění. Celkově, tedy i s poplatky za převod, odeslala částku 212 E.

Po uhrazení peněz ale štěně nebylo doručeno a navíc se prodejce začal dožadovat dalších financí na různé poplatky. Na tyto výzvy již nereagovala a došlo jí, že se pravděpodobně stala obětí podvodníka, který z ní vymámil částku necelých 5 500 Kč.

(zdroj: pčr)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář