Akce MOVEMBER se uskuteční i v přerovské nemocnici

Akce MOVEMBER se uskuteční i v přerovské nemocnici image not found

Znáte charitativní kampaň MOVEMBER? Je to akce, kdy si muži nechávají narůst knír a vyjadřují tak poporu prevenci rakoviny prostaty a varlat.

A proč se to vlastně dělá takto celosvětově? Rakovina prostaty patří k nejčastějším onkologickým onemocněním mezi českými muži, ročně jich onemocní kolem 7,5 tisíce. Muži však považují toto preventivní vyšetření za nepříjemné a neradi na něj chodí. Právě včasné odhalení karcinomu je ale důležité, zvyšuje šanci na vyléčení.

Letos se ke kampani přidala i přerovská nemocnice, zítra 18. listopadu se zde uskuteční Den pro chlapy. V průběhu ordinačních hodin, tj. od 7:00 do 12:00 a od 12:30 do 14:30, se mohou muži, kteří návštěvu u lékaře prozatím odkládali, nechat vyšetřit v urologické ambulanci. Ten, kdo se rozhodne, toho čeká krátká konzultace s lékařem, vyšetření prostaty pohmatem, odběr krve na PSA (pacient nesmí být nachlazený, užívat ATB, jezdit na kole, musí být aspoň 3 dny bez pohlavní aktivity, nesmí být po vyšetření přes konečník). Na základě výsledků pak bude případně objednán k dovyšetření.

(zdroj: pitv)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář