Judisté dovezli zlato z mistrovství ČR

Judisté  dovezli zlato z mistrovství ČR image not found

V sobotu probíhalo v Brně mistrovství České republiky dorostenců a dorostenek v judu.

Železo mělo na této soutěži pouze jedinou zástupkyni, Gabrielu Nádvorníkovou. Gabča startovala v kategorii do 70 kg. Ve čtvrtfinále si nejprve hravě poradila se soupeřkou z Jihlavy. V semifinále svedla čtyřminutovou bitvu s pozdější vítězkou a týmovou kolegyní z JK
Olomouc Lucii Pustějovskou. V boji o bronz bohužel podlehla závodnici z Prahy a brala tak nepopulární páté místo. Gabča měla po většinu zápasu navrch, kdy od první minuty donutila soupeřku k pasivitě, za kterou byla 2x trestána. Poslední a rozhodující trest se však nepodařilo doručit. Půl minuty před koncem se soupeřce podařilo Gabču hodit na wazari. Tuto ztrátu se ji bohužel nepodařilo dohnat a utkání o bronz prohrála.

V neděli se konala soutěž družstev, kdy Gabča startovala v týmu JK Olomouc. Hořkost sobotní porážky z turnaje jednotlivců si spravila alespoň v neděli, kdy se jí podařilo zakončit víkend v podobě zlaté medaile z týmové soutěže. Gabča zvítězila v obou svých utkáních a tím výrazně pomohla týmu k zisku titulu. Gratulujeme družstvu JK Olomouc k mistrovskému titulu!

(text: R. Trojnar)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář