Hustomilka už je v provozu!

Hustomilka už je v provozu! image not found

Od začátku listopadu spojuje obce Hustopeče a Milotice nová cyklostezka!

Obce jsou od sebe vzdálené jen 2 km, lidé ale museli využívat při přesunu z jedné obce do druhé jen hlavní komunikaci. Protože je to hlavní tak na Valašské Meziříčí i na Slovensko, provoz je zde velmi silný a stalo se zde již několik vážných nehod. Aby byla zajištěna bezpečnost občanů, kteří jezdí mezi obcemi do práce, do školy nebo do kostela, obce se rozhodly, že musí být zřízena cyklostezka. Stavba cyklostezky se připravovala již několik let. Hlavním problémem byl výkup pozemků, které vlastnilo až 70 majitelů! Samotná stavba pak probíhala 4 měsíce.

Celkévé náklady na vybudování se vyšplhaly na 9,2 mil. Kč a finančně se na stavbě významě podílelo MAS Hranicko, které dotovalo až 95 %! Zbytek peně šel z rozpočtu obcí.

Slavnostního otevření steky se účastnil předseda MAS Hranicko Vojtěch Skácel, který pronesl po boku dalších hostů také jednu z úvodních zdravic. Byl zde také hejtman Olomouckého kraje, který vybudování cyklostezky pochválil. Stavba se však obešla bez spolufinancování Olomouckého kraje!

 

 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář