Kontrola Státní veterinární správy v Hustopečích!

Kontrola Státní veterinární správy v Hustopečích! image not found

Na sociálních sítích se objevil inzerát na "prodej zmrazených slepic z vlastního chovu". Tohoto podnětu se hned "chytili" inspektoři  Státní veterinární správy Olomouckého kraje, kteří provedli kontrolu potravinářského podniku v Hustopečích nad Bečvou.

Insepktoři si na místě nejdříve koupili zmrazenou slepici v sáčku bez jakéhokoliv označení. Poté provedli kontrolu a v mrazících boxech našli 232 kusů zmrazených slepic v celkovém množství cca 280 kg bez označení a průvodních dokladů. Mělo se jednat o maso "od kamaráda".

Majiteli objektu SVS nařídila likvidaci drůbežího masa v asanačním podniku. Veškeré maso bylo znehodnoceno modrou barvou, aby nemohlo dojít k jeho uvedení na trh. Zároveň byla provozovateli zakázána výroba, zpracování a uvádění živočišných produktů na trh. Muži také hrozí pokuta až do výše 1 mil. Kč.

Objevily se spekulace, že by se mělo jednat o kontrolu ve společnosti VÁHALA a spol. s r.o.! SVS k tomuto sděluje, že popsaná kontrola se týkala úplně jiného subjektu, se kterým uvedená firma nemá nic společného.

(zdroj: svscr.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář