Které školy se připojí ke stávce učitelů?

Které školy se připojí ke stávce učitelů? image not found

Zítra proběhne velká stávka učitelů, kterou vyhlásil Českomoravský odborový svaz pracovníků školství. Hlavním důvodem je fakt, že vláda svým jednáním nepřispívá k důstojnému postavení zaměstnanců ve školství. Učitelé bojují za zvýšení svých platů, proto některé školy zůstanou zavřené.

Administrativně a logisticky to ale není zas tak jednoduché, proto ne každá škola se rozhodla stávkovat. V Hranicích se nezapojí žádná základní škola, stávkovat se rozhodly jen školy střední - střední zdravotnická škola a také gymnázium. Z okolních obcí se zavře úplně ZŠ ve Všechovicích.

Střední lesnická škola v Hranicích se stávkou souhlasí, ale své brány studentům nezavře. Učitelský sbor se k tomu vyjádřil takto:

"Ze své podstaty je však SLŠ v Hranicích internátní školou nadregionálního charakteru, vzdělávající žáky z celé Moravy a východních Čech. Proto je pro nás neproveditelné v tak krátkém čase uzavřít školu i domovy mládeže a zajistit odjezd žáků domů. Namísto stávky tak ve středu 6. listopadu 2019 v 8.00 hodin promluví ředitel školy ke shromáždění všech žáků a vysvětlí jim důvody a význam aktuální situace ve školství a postoj školy k ní."

Uzavření škol jistě způsobí mnohým rodičům komplikace. Na druhou stranu ale stávkování učitelů musíme chápat. Jejich povolání je důležité, jde přece o naše děti!

(zsvsechovice.cz, slshranice.cz)

 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář