Za starý kotel bude hrozit vysoká pokuta

Za starý kotel bude hrozit vysoká pokuta image not found

Máte kotel na tuhá paliva, který nesplňuje emisní třídu 3 a výš? Pokud si jej do 1. září  2022 nevyměníte, hrozí vám pokuta až 50 tisíc Kč.

Tyto kotle totiž patří v zimě k nejvýznamnějším zdrojům znečištění ovzduší. Budou tedy podléhat přísné kontrole. Hranice totiž patří v rámci Olomouckého kraje k městům s nejhorší kvalitou ovzduší. Trpíme tím všichni, nejvíce však malé děti a starší občané. Čisté ovzduší je proto zájem nás všech.

Město Hranice připravilo jednoduchý dotazník o způsobu vytápění v rodinných a bytových domech. Ten by měl pomoci zmapovat situaci ve městě.

Město proto žádá všechny, kteří mají tento typ kotle, aby dotazník vyplnili. Získají se tak potřebná data, aby mohla být navrhnuta nějaká řešení.

(mesto-hranice.cz)

Ukázku dotazníku naleznete zde, vyplnit jej můžete zde: https://www.mesto-hranice.cz/clanky/stare-kotle-musime-vymenit

 

 

Komentáře (1)

  • martin

    Wednesday, November 13, 2019

    Dobrý den, Vaši snahu určitě vítám, jen se chci zeptat jakým způsobem se budou tyto kotle odhalovat a popřípadě řešit(pokutovat). Na lidi, kteří si kotel nevymění a budou stále topit laminem a gumákama je naše legislativa totiž krátká... Nebo je to již jinak a je možno vstoupit někomu do obydlí a odebírat stěry z komína, topeniště? děkuji za odpověď

Přidat komentář