Jak by jednou mohla vypadat Tř. 1. máje?

Jak by jednou mohla vypadat Tř. 1. máje? image not found

Sedm studentů Fakulty architektury v Brně se ve své diplomové práci zabývalo tím, jak by v budoucnu mohla vypadat hranická Tř. 1. máje!

Možná jste postřehli, že letos na jaře byly v zámecké dvoraně k vidění urbanistické projekty studentů brněnské Fakulty architektury. Při této práci se studenti zaměřili na to, jak by mohl vypadat budoucí vývoj Třídy 1. máje. Studenti, které vedli architekti a pedagogové Jan Foretník a Barbora Ponešová,provedli někdy drobné, někdy razantní úpravy naší hlavní ulice. Část studentek-diplomantek pokračovala v této práci i v letním semestru a výsledek jejich práce si budete moci prohlédnout ve dvoraně zámku od 24. října.

Celkem sedm diplomových projektů tak prověřovalo možnosti umístění budov kulturních (regionální knihovna, kino), bytových a společenských (dostavba sídliště a mateřské školy, centrum řemesel), provozních (parkovací dům, výpravní budova vlakového nádraží), i exotických (věznice).

Zahájení výstavy bude v 18h a autorky své práce budou kometovat. Máte tedy možnost vidět vše z "první řady", popř. se i zeptat na to, co vás zajímá. Výstava bude k vidění až do 17. listopadu.

Výstava může posloužit jako inspirace, jak by se v budnoucnu mohlo naše město rozvíjet.

Obrázek: Regionální knihovna, autor: Adéla Varmužová, vedoucí práce: Jan Foretník, Barbora Ponešová

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář