Judisté z Hranic získali na mistrovství ČR všechny medaile

Judisté z Hranic získali na mistrovství ČR všechny medaile image not found

V sobotu 19. a v neděli 20. října se v Mladé Boleslavi uskutečnilo Mistrovství České republiky mladšího a staršího žactva.

Na obě vrcholné soutěže se chlapci museli nominovat prostřednictvím Českých pohárů a krajských soutěží. Děvčata měla soutěž
otevřenou.

V sobotu hájilo barvy našeho klubu pět závodníků a v neděli osm. Po skvělých výkonech jsme domů na Moravu přivezli dvakrát zlato, jedno stříbro, jeden  bronz a dvě pátá místa. V celkovém pořadí zúčastněných klubů v nedělní části šampionátu nám patří třetí místo těsně za kluby USK Praha a ACADEMY Praha.
Nejlepšího výsledku v sobotu dosáhla mladší žákyně Adéla Géryková (48 kg), která se třemi výhrami probojovala do semifinále, kde na svou soupeřku již nestačila, stejně tak jako i v boji o bronz, a skončila pátá.

Bohuslav Heryán (38 kg) po dvou výhrách a jedné prohře do bojů o medaile nezasáhl. Neprosadili se Nella Němcová, Ondřej Trousil a Radek Špalda. Adam Bělaška ze zdravotních důvodů sledoval šampionát jako divák.

Medailová smršť nastala v neděli. První místa a titul ve svých vahách suverénně vybojovaly starší žákyně Kristýna Pokorná (40 kg) a Dorota Malířová (57 kg). Ve váze do 55 kg jsme dokonce získali dvě medaile. O stříbrnou se postaral Filip Otevřel a bronz si zajistil
Jan Tománek. Kousek od medaile byla Barbora Janíková, která však podlehla v boji o bronz a skončila pátá. Karel Trousil, Adam Schoř a Barbora Kulhánková se neprosadili.

V sobotu na turnaji v Karviné bojoval benjamínek Alexandr Tošenovský a bral zlatou medaili, když čtyřikrát zvítězil.

O týden dříve se naši nejmladší judisté prali na turnaji ve Štramberku. První místa vybojovali Matyáš Stupárek, Filip Caletka, Miroslav Bagár, Jan Bláha. Druhá místa obsadili Vojtěch Libosvár, Aleš Románek. Třetí místa mají Ondřej Antolík, Matyáš
Pospíšil, Ondřej Libosvár, David Střílka.

Na turnaji v Pohořelicích bojoval benjamínek Kristián Křistek a skončil zlatý.

(text: JUDO Hranice)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář