Jiráskova ulice je opět průjezdná

Jiráskova ulice je opět průjezdná image not found

Dopravní značení bylo odstraněno a Jiráskova ulice v centru města je opět průjezdná. Ulice Zámecká je průjezdná ve směru z Masarykova na Pernštejnské náměstí.

EXKLUSIVNĚ VÁM PŘINÁŠÍME VYJÁDŘENÍ MĚSTA!

Tiskové prohlášení

Dne 2. 10. 2019 obdržel Městský úřad Hranice, odbor stavební úřad, životního prostředí a dopravy sdělení Krajského úřadu Olomouckého kraje k uzavření průjezdu Jiráskovou ulicí v rámci opatření města Hranic ke zklidnění historického jádra města Hranic. Ve svém sdělení Krajský úřad Olomouckého kraje konstatuje, že uzavření Jiráskovy ulice mělo být povoleno v samostatném řízení o uzavírce. Z tohoto důvodu nařizuje, aby dopravní značení této uzavírky bylo odstraněno do doby pravomocného uzavření o uzavírce v samostatném řízení.

Vedení města o zklidnění provozu v historickém jádru města delší dobu jedná s Dopravním inspektorátem PČR Přerov. Tento orgán od nás neustále vyžaduje další a další podklady, a když jsou mu předloženy, vydává opakovaně nesouhlasná stanoviska. S uvedeným postupem Dopravního inspektorátu Přerov vyjadřujeme zásadní nesouhlas a hodnotíme je jako nepřípustný nátlak na rozhodování samosprávy města Hranic.

V současné době nám nezbývá nic jiného, než se rozhodnutí o zrušení uzavírky podřídit. Na svém postoji k nezbytnosti zklidnit dopravu v centru zamezením tranzitu centrem přes Jiráskovou ulici trváme a budeme činit všechny kroky k tomu, aby bylo uvedené nesouhlasné stanovisko zrušeno. V této souvislosti podáváme stížnost na rozhodování příslušného pracovníka Dopravního inspektorátu Přerov vedoucímu územního odboru PČR Přerov, hejtmanovi Olomouckého kraje a krajskému řediteli PČR pro Olomoucký kraj.

Jiří Kudláček, starosta města Hranic

Vladimír Juračka, 1. místostarosta

Daniel Vitonský, 2. místostarosta

(zdroj: mesto-hranice, foto: J. Necid)

Komentáře (16)

  • Soudruh Mlczak

    Wednesday, October 16, 2019

    A to jsem lživě rozhlašoval, že protistrana lže :-( stejně jako náš prezident. Nakonec mluvila pravdu.

  • Vinkler Milan

    Wednesday, October 16, 2019

    Mimo výše jmenovaného ještě diletantství a amaterismus. Takže tři vlastnosti, které charakterizují současné vedení města tj. tři jmenované pod tiskovým prohlášením.

  • Soudruh Mlczak

    Wednesday, October 16, 2019

    Kluci si to nakonec stejně prosadí, tohle je pouze malá banální odchylka v jinak dokonalém řízení města Hranice.

  • Blackrock

    Wednesday, October 16, 2019

    Slyšeli jsme slovo boží , jak si tři kluci hrají na náměstí na vlastním písečku. Ale ,že jim to trvalo než řeknou pravdu.Jak z chlupaté deky by řekla moje paní učitelka.

  • Michal Döme

    Wednesday, October 16, 2019

    Nevěděl jsem, že podřídit se něčemu tak jak nařizuje zákon je ,, nepřípustný nátlak na rozhodování samosprávy města Hranic ''

  • Milan Vinkler

    Wednesday, October 16, 2019

    Takže spolek Živé hranické náměstí nelhal. Kdo tedy? Průjezd je otevřen. Ale kdo vrátí obchodníkům snížené tržby během nesmyslné a nepovolené uzavírky, občanům vyplatí kompenzace za nervy s dopravou a hlavně zvýšené náklady za pohonné hmoty a zatížení životního prostředí v centru? Asi nikdo. Tak jedeme dál. Případ skončil, zapomeňte. Než zase něco interesantního vymyslíme potřebujeme klid. Vaše radnice

  • Tomáš Fuk

    Wednesday, October 16, 2019

    Tato samolibá samospráva, resp. tři nejvyšší, vzešlí z těchto posledních voleb, Městu Hranice a občanům i podnikatelům v centru města zatím jenom škodí. Začalo to vlastně zavedením a zřízením funkce 1. a 2. místostarosty, kdy se do vedení radnice opět "konečně" dostal zase p. Juračka. Tato trojice vymyslela a dosáhla tohoto uzavření centra města. Za každou cenu! Jsem zvědavý na další průběh. Kdo "je" potrestá? Dále jen zmíním takové postřehy, kdy starosta města a ostatní příznivci prosazují v Hranicích tzv. Smart City. Chytré město, ale pro koho? Pro úzkou skupinku zúčastněných? Myslíte si, že běžní občané Hranic o to stojí? Další "připravovanou akcí " jsou elektro koloběžky v Hranicích. Opět budeme světoví a první z malých měst po Praze, kde, mimo jiné a i v jiných městech, se tento projekt neosvědčil a jsou jen problémy, jak s provozem, tak i se záborem veřejného prostranství atd. Ale Město Hranice se chystá jen tak "vyhodit" 900 tis. Kč za roční provoz. Ještě zbývá otázka koho, resp. kterou firmu, za provoz takto štědře odmění? Nechoďme zas tak moc zpátky a kdo ví, tak vzpomene, za koho se prosadilo parkování v centru města, které provozovala soukromá firma, tuším ACTIV parking ? Po vypovězení této nevýhodné a dlouhodobé smlouvy provozuje parkování samo Město Hranice a příjmy jdou do našeho rozpočtu a ne cizákům. Jedná se tedy o prosazování projektu "Smart City", nebo by bylo lepší jej pojmenovat "Smart radní"??? Držím palce opozici, a důchodce patří do důchodu.

  • Petr

    Wednesday, October 16, 2019

    Tomáš Fuk, nezbývá než plně souhlasit. Napsal jste to dokonale. Snad jen ještě doplnit firmy a příjmy jaké má pan starosta a napsat to, co je veřejným tajemstvím, jeho podíl a velký zájem na výstavbě bytů na polích za nemocnicí. Zase bude několikamiliónová malá domů.

  • Radim Mlczak

    Thursday, October 17, 2019

    Jé. Já už jsem jak nějaká významná osobnost, že mám svého osobního anonymního hatera. Tentokrát to není fake modelka ani stránka s účesy, ale obyč. anonym. Abych se vyjádřil. Uzavírku podporuji. Jako právník mám za to, že to sdělení na základě kterého město teď uzavírku zrušilo, není právně relevantní. Ale stejně tak mám za to, že město chybovalo při zařizování uzavírky. Nikdy jsem ale nenapsal, že by pánové ze spolku Živé hranické náměstí lhali. Komentoval jsem rozhovor na FB Hranického deníku, kde jsem se ptal na to, jestli jde nábytek z prodejny naproti zámku opravdu odnést, protože mám za to, že se tam pouze objednává. Dále jsem se ptal, zda to, že pánové ze spolku tvrdili, že je uzavírka nelegální je pravda nebo je to jen tvrzení spolku. (Dotaz směřoval k podkladům jejich tvrzení). Na odpověď, že by snad nelhali, jsem kontroval, že Zeman přece taky nelže. Nutno zopakovat, že to sdělení bylo zamítavé v meritu věci a to nečinnosti. Je tam sice konstatování, že uzavírka měla být povolena v jiném řízení. Kdo zná trošku právo, ví, že to není nijak závazné. Pokud by kraj rozhodl o nelegálnosti, musel by přezkoumávat přímo tu uzavírku a tu výrokem zrušit. To by muselo mít formu rozhodnutí. Sdělení je něco jiného a je na dobré vůli města, že uzavírku zrušilo. Závěr je tedy jasný: ŽÁDNÝ SPRÁVNÍ ORGÁN NESHLEDAL UZAVÍRKU NELEGÁLNÍ.

  • chytrák

    Thursday, October 17, 2019

    Celý toto současný vedení bude zajisté zapsáno v naší hranické historii jako období Temna. Náplavy se snaží v městě měnit zaběhnuté rituály. Přijdou mi jak Tři mušketýři; jen charakterní D'Artagnan tu chybí, Athos je nejstarší, Porthos se rád chvástá a Aramis pořád spřádá jakýsi intriky.Určitě na zámku je necharakterizuje ani mušketýrská věta „Jeden za všechny,všichni za jednoho“. Hej,páni konšelé,já tu chci už mít ráj! Tak vás žádám; nechte toho!

  • Jiří Kudláček

    Friday, October 18, 2019

    Odpověď panu Vinklerovi. Rozumím Vašemu emotivnímu vyjadřování. Ze společnosti EKOLTES jste musel odejít z důvodu transakcí, které nebyly pro městskou společnost výhodné.

  • Jiří Kudláček

    Friday, October 18, 2019

    Nevím sice kdo je pan Petr, ale vyjádření tohoto pána překračuje hranice trestně právní roviny. Nevlastním žádné pozemky pod nemocnicí, nemám v této oblasti žádné zájmy a budoucí rozvoj zabezpečuji pouze na pozemcích, které vlastní město Hranice. Než tedy vypustíte další blábol, informace si alespoň ověřte.

  • Milan Vinkler

    Saturday, October 19, 2019

    Odpověď pan Kudláčkovi. Pane Kudláček v tomto případě musím natvrdo konstatovat, že opět lžete a bohužel vědomě a účelově.. Tak nejdříve jasná fakta. Neodešel jsem z EKOLTESu proto, že jsem prováděl nevýhodné transakce, ale odešel jsem do normálního starobního důchodu a to poté co jsem Vám osobně na zastupitelstvu oznámil, že s člověkem jako jste vy spolupracovat dále nebudu. Zároveň však také s tím, že Vy jste na mne a celé vedení EKOLTESu podal trestní oznámení (v tomto případě jak se ukázalo bohapusté udání) na nedostatky ve vedení společnosti. Po tříapůlletém vyšetřování byla celá záležitost policií odložena s tím, že k žádnému protiprávnímu jednání nedošlo.Já osobně jsem Vás vyzval, abyste rozhodnutí policie o výsledcích vyšetřování zveřejnil, což jste dosud neučinil a také se aktérům celého případu za své chování neomluvil. Takže poslyšte mé vyjádření pro změnu teď k Vám. Nejste důvěryhodná osobnost - rezignujte. Do veřejné funkce zkrátka nepatříte. Holt nemáte patřičný povoir (hlavně morální kredit) k vykonávání takovéto funkce..

  • Milan Vinkler

    Saturday, October 19, 2019

    A ještě jeden dovětek. Nechápu pane Kudláček proč jste do debaty o náměstí zatáhl problematiku EKOLTESu.To za prvé. A za druhé k Vašemu názoru na Ing. Šenka z Dopravního inspektorátu.Já tohoto úředníka znám spoustu let. Vždycky vystupoval jako seriozní odborník vybavený patřičnými znalostmi. Takže pane Kudláček dejte na jeho názor. Toť má rada.

  • kvato

    Saturday, October 19, 2019

    Že prý za ten výmysl a hrozný nesmysl město zaplatí/lo půlmiliónovou pokutu? Ať ji dá z vlastní kapsy ten, kdo měl jen jakési tušení, že na náměstí dojde k dopravní nehodě. Proč o tomto radnice mlčí? Stydí se? Je to pochopitelné

  • Mlczakov tatko

    Sunday, July 24, 2022

    Synku už zavři hubu je mi z tebe na blití

Přidat komentář