ŽELEZÁŘI VÁLCOVALI SOUPEŘE NA MČR

ŽELEZÁŘI VÁLCOVALI SOUPEŘE NA MČR image not found

Nejvyšší juniorská soutěž, mistrovství České republiky, proběhla tento rok v Jičíně. Železo letos vyslalo malý, ale kvalitní tým, což se nakonec projevilo na výsledkové listině: 4 závodníci obsadili v hodnocení klubů perfektní 3. místo!

Mistrem republiky juniorů se stal po suverénním výkonu Martin BEZDĚK, který svůj semifinálový i finálový zápas zvládl ukončit s přehledem a na ippon. Potvrdil tak roli nasazené jedničky, ačkoliv startoval o váhovou kategorii výše než obvykle, a to do -100kg. Martin se zdá být v dobré formě, a tak uvidíme, jak si povede na blížícím se mistrovství světa juniorů v Maroku.


Druhý titul, tentokrát z kategorie dívek, přidala Šarlota OLŠÁKOVÁ, která byla podobně jako BEZDĚK nasazenou jedničkou. I ona si hravě poradila se všemi soupeřkami a v čistě hranickém finále porazila Petru ZLÁMALOVOU z Klubu juda Hranice.

Do finálových bloků se probojoval i Vincent SKURKA. Ten sice turnajovým pavoukem prošel přes obtížné soupeře až do semifinále, tam však prohrál s MRÁZKEM z Plzně. V bojích o 3. místo pak bohužel podlehl Marcelovi MRAVCOVI z Brna a musel se tak spokojit s nepopulárním, ale přesto pěkným 5. místem.

Smůlu měla Gabriela NÁDVORNÍKOVÁ, které los přiřknul do prvního kola nepříjemnou soupeřku z Pardubic. Té Gabča podlehla a do dalších bojů nezasáhla. Gabča je však věkem ještě dorostenka a určitě si spraví chuť na nadcházejícím mistrovství republiky dorostenců.


„Zisk dvou mistrovských titulů je krásný výsledek a s příslibem do budoucna je fakt, že všichni závodníci jsou v kategorii juniorů teprve prvním rokem, kromě Gabči, která je stále dorostenka,“ zhodnotil MČR juniorů spokojený trenér Marek Nádvorník.

Na mistrovství České republiky masters vyslalo letos Železo jediného zástupce, a to Janu Poletinovou. Ta reprezentovala oddíl svědomitě a porážkou všech svých soupeřek vybojovala titul veteránské mistryně republiky. Jedná se již o 4. mistrovský titul pro hranický oddíl tento rok!

(text: Š. Skurka)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář