Přerovské ghetto je už minulostí

Přerovské ghetto je už minulostí image not found

V Přerově se již od loňského roku revitalizuje romské ghetto ve Škodově ulici. To zde vzniklo v 90. letech a podle radních bylo ostudou města!
 
Ve starých železničářských bytech zde bydleli nepřízpůsobiví občané. V 80 bytech žilo až 500 lidí! To chtěla přerovská radnice změnit. V r. 2007 prodala přerovská radnice čtvrť společnosti Immofin CZ za 1,5 milionu Kč. Firma měla vystěhovat obyvatele do nového bydlení a postavit zde výstavní čtvrť. Začalo se sice s bouráním, před dokončením ale zkrachovali. Město nakonec muselo v r. 2016 pozemky zpět odkoupit, zaplatilo za to 3 270 000 Kč. V r. 2017 byla čtvrť definitibně srovnána se zemí za což radnice zaplatila 3,5 milionu Kč. 2,5 milionu získalo z dotací, podmínkou ale byla revitalizace lokality.
 
Poslední část úprav začala v polovině července a pomalu spěje do svého konce, příští týden by mělo být hotovo. Místo bylo vyčištěno od suti, terén byl vyrovnán, byly zde předlážděny nové chodníky a uděláno nové oplocení okolo sousedící továrny.
 
Místo už v ničem nepřipomíná nereprezentativní zdevastovanou romskou čtvrť a nyní bude příjemnou zónou určenou k odpočinku.
 
 
(Zdroj: pitv.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář