U hřbitova přibudou nová parkovací místa

U hřbitova přibudou nová parkovací místa image not found

Hřbitovní ulice byla víc než 3 měsíce uzavřena kvůli vybudování dešťové kanalizace. Nyní už je ulice opět otevřena a v horní části přibylo 9 nových parkovacích míst.

Kanalizace ale stále chybí na hřbitově, proto jsou zde problémy se spodní vodou. Dalším krokem ve stavebních pracích tedy bude vybudování dešťové kanalizace i na tomto pietním místě. Kanalizace povede od vstupu na hřbitov až k Ludině. Na tuto část je v rozpočtu vyčleněno 12 milionů Kč.

Další prací na hřbitově bude vybudování tzv. epitafních desek a posypové loučky v horní části starého hřbitova po levé straně (z pohledu od hlavního vstupu).  Tato menší urnová místa mají v zemi šachtici pro ukládání uren. Na šachtici je položena jen nápisová pamětní deska, případně lampička a váza. Mezi epitafními místy budou upraveny mlatové chodníčky. V rámci vybudování tohoto prostoru zde budou instalovány i betonové prvky, stůl a budou nataženy kabely pro veřejné osvětlení, jehož rekonstrukce bude následovat v dalších etapách. V rozpočtu je na epitafní místa vyčleněno 2,7 milionů Kč.

Z důvodu rekonstrukce zde bude od 7. října do konce listopadu provoz částečně omezen, ale ulice bude průjezdná.

(zdroj: mesto-hranice.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář