Hranice mají nové kamery, bude zase o něco bezpečněji

Hranice mají nové kamery, bude zase o něco bezpečněji image not found

Městská poicie v Hranicích dostala dvě nové kamery. A nejen to! Díky dotacím z ministerstva vnitra si policisté koupili jednu mobilní a jednu stacionární IP kameru s vysokým rozlišením.

A aby dílo bylo kompletní, muselo se modernizovat i vyhodnocovací pracoviště městské i státní policie. Kamerový systém je totiž ve městě propojen. Policisté dostali i nový počítač a k němu 2 dové monitory.

Jedna kamera byla umístěna na severní stranu Masarykova náměstí, kde byla prozatím jen mobilní kamera. Ta teď může být použita jinde.

Mobilní kamery se používají na problémových místech, kde je vyšší či závažnější trestná činnost. V poslední době je to například sídliště Kapitána Jaroše. A používají se také při konání různých akcí s vyšším pohybem osob, jako jsou např. blížící se „dušičky“, pak jarmarky nebo sportovní a kulturní akce.

Projekt „Hranice - kamerové systémy“ byl spolufinancován dotací Ministerstva vnitra České republiky v rámci Programu prevence kriminality na místní úrovni 2019. Vybavení stálo celkem 330 tisíc korun, z toho 270 tisíc činila dotace.

(zdroj:mesto-hranice.cz)

Komentáře (1)

  • Venca

    Wednesday, September 25, 2019

    Zkrátka a dobře, náš "velký bratr" je čím dál tím větší a větší. Nakonec to zřejmě časem dopadne tak, že budeme všichni tzv. ON-LINE a všichni budou sledovat všechny, až se z toho někdo zblázní. Ale samozřejmě vše v rámci zákonných pravidel, tedy zákonně a odůvodněně. Jen dotaz. Z jakého konkrétního důvodu je v poslední době umístěna mobilní kamera na sídlišti Kapitána Jaroše s převážným záběrem na křižovatku s ulicí Kollárova? Co že se nám to tam děje nekalého? Odpovědi se pravděpodobně nedočkáme...

Přidat komentář