SDH Hranice dostal nové auto

SDH Hranice dostal nové auto image not found

Dobrovolní hasiči z Hranic dostali na začátku září nové vybavení - novou cisternovou stříkačku a novou elektrocentrálu. Mohou tak účinněji bojovat proti požárům a obyvatelé města i jeho okolí se mohou cítit bezpečněji.

Hranická jednotka patří do nejvyšší skupiny kategorie SDH s výjezdem do 5 minut. Doteď si museli vystačit s 30 let starou automobilovou stříkačkou, která už nevyhovovala dnešním normám. Udržet ji v provozu stálo hasiče čím dál více sil i peněz. Vybavení nového auta doplní i nová elektrocentrála, která patří do povinné výbavy cisternové stříkačky.

Velikým unikátem, který byl při předávání stříkačky k vidění, je historický prapor hranických hasičů. Je to vzácnost, pochází z roku 1899 a jeho výroba trvala tři roky. Je také dokladem toho, že hraničtí hasiči patří mezi desítku nejstarších hasičských sborů na Moravě, byli založeni již v roce 1874.

Projekt „Hranice - Cisternová automobilní stříkačka“ je spolufinancován z Olomouckého kraje a Ministerstva vnitra České republiky. Nová cisterna stála 6,6 milionu korun, z toho činí dotace ministerstva vnitra 2,5 milionu korun, Olomoucký kraj přidal dalších 300 tisíc korun. Město na obnovení zastaralého vozového parku hranických hasičů vynaložilo 3,8 milionu korun.

 
(zdroj: mesto-hranice.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář