Jak se naše město bude rozvíjet v dalších letech?

Jak se naše město  bude rozvíjet v dalších letech? image not found

Veřejné projednání „Programu rozvoje města Hranic na roky 2020 - 2030“ se bude konat ve čtvrtek 3.10.2019 (14-16 h). Na projednání jste všichni srdečně zváni, můžete vznášet dotazy a připomínky.

A co to vlastně „Program rozvoje města Hranic na roky 2020 - 2030“ je? Je to jeden z nejdůležitějších dokumentů, protože ukazuje, jak by se naše město mělo vyvíjet v daném časovém horizontu deseti let. Dokument ukazuje střednědobé a dlouhodobé cíle, které radní mají a vychází ze skutečných potřeb území.

Jaká je hlavní vize? Aby Hranice byly moderní město, aby se zde lidem žilo příjemně, aby se zde rozvíjelo podnikání, aby to bylo město s atraktivním kulturním prostředím uprostřed dostupných zajímavých přírodních scenérií.

Globální cíle:

G1: Vytvořit svým současným i budoucím obyvatelům dobré podmínky pro bydlení, bezpečnost, vzdělávání, kulturu a volnočasové aktivity, sport, kvalitní zdravotní a sociální péči a tím posílit celkový rozvoj prostředí/území a soudržnost obyvatel s městem.

G2: Chránit své životní prostředí s optimálním využíváním všech zdrojů, usilovat o lepší kvalitu ovzduší a zlepšovat dostupnost přírodních atraktivit na území města i v jeho okolí.

G3: Vytvořit infrastrukturu, která bude nabízet lidem bezpečné, udržitelné a pohodlné formy dopravy a rozvíjet systémy řízení zaměřené na chytrá řešení.

G4: Rozvíjet efektivní systémy řízení a poskytování služeb veřejné správy pro větší spokojenost občanů a dalších klientů.

 

Vize pro „Střednědobý plán sociálních služeb SO ORP Hranice na roky 2020 až 2022“

Město Hranice chce vytvořit stabilní prostředí, které bude zajišťovat sociální potřeby občanům. Samozřejmostí je vytvořením základní nabídky dostupných sociálních služeb, ale také zvýšit informovanost občanů o poskytovaných sociálních službách a mít multizdrojové financování sociálních služeb ve spolupráci s obcemi a v návaznosti na další zdroje.

Komentáře (6)

  • Dana

    Thursday, September 19, 2019

    Bod G2 považuji za zásadní, pokud nebude čistý vzduch, všechny ostatní body jsou k ničemu.

  • Ernst G.

    Friday, September 20, 2019

    Ano, bod G je Dano naprosto zásadní. Co byste si bez něj počaly? Občas mi přijde, že se kolem něj točí celý "SVĚT". Bod G je vždy třeba řádně identifikovat a náležitě s ním pracovat! Na tom se snad shodneme...

  • John D. P.

    Sunday, September 22, 2019

    To myslíte G jako Gräfenberg, Ernste? :-D

  • martin

    Monday, September 23, 2019

    Dobrý den, myslím, že "jeden z nejdůležitějších dokumentů" pro Hranice by si zasloužil vhodnější čas pro diskusi. Mezi 14-16h většina lidí pracuje...., nebo je to snad účel ?!?!

  • Michal Ondra

    Monday, September 23, 2019

    A místo konání?

  • Venca

    Wednesday, September 25, 2019

    Podle mne by to nemělo být nikde jinde, než na zámku ve velké jednací... Tak jako všechny obdobné akce, jako např. jednání zastupitelstva.

Přidat komentář