Průzkum spokojenosti občanů

Průzkum spokojenosti občanů image not found

Na jaře se konal průzkum spokojenosti mezi občany města. Co se nám v našem městě líbí, na co jsme pyšní a čím naopak opovrhujeme? I na tyto otázky přinesl průzkum odpověď. A zde je výsledek...

Jednou z otázek bylo, co se lidem vybaví, když se řekne Hranice. Nejčastější odpovědí bylo slovo město a domov. Naše město je krásné a s dobrou dopravní dostupností, malebnou okolní krajinou a bohatou historií. Mnoho dotázaných si vybavilo také cement, Sigma, Propast či Moravská brána.

Lidé jsou pyšní na přírodu v našem okolí, park, Hranickou propast, lázně, zámek a historické památky. Oceňují rovněž cyklostezky, kulturní akce, MHD zdarma a divadlo. Vysoce je hodnocená vlaková doprava i MHD, úroveň bydlení, vzhled města i život v něm, lidé jsou také spokojeni s činností Ekoltesu. Nespokojení jsou občané s nabídkou pracovních příležitostí, s bezpečností ve městě, sezdravotní péčí a činností státní i městské policie. 

Lidem nejvíce chybí zimní stadion, kino, dostatečný počet parkovacích míst, více kulturního vyžití.

A jaký byl celkový výsledek?  74 % odpovědí bylo kladných, takže Hranice, jako město k životu, uspěly. 21 % neví a jen 5 % je nespokojeno. Spokojenější jsou spíše starší občané, mladší (15–35 let) jsou o něco kritičtější.

(zdroj: mesto-hranice.cz)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář