Dny evropského dědictví v Olomouci budou bohaté na program

Dny evropského dědictví v Olomouci budou bohaté na program image not found

Během Dnů evropského dědictví budou moci lidé nahlédnout do obvykle nepřístupných míst a objektů. Super nabídku v našem kraji najdete v Olomouci, ale i v jiných městech.
 
Své brány otevře pracovna rektora, barokní jezuitský konvikt, Přírodovědecká fakulta s terasou s výhledem na město nebo nová laboratoř optiků. V rámci akce můžete navštívit komentované prohlídky, koncerty či tvůrčí dílny. K akci se připojilo i Výstaviště Flora, které na pátek a sobotu chystá pro veřejnost komentované prohlídky ve sbírkových sklenících, noční podívanou v palmovém skleníku či naučnou procházku parkem.
V Olomouci bude otevřeno otevřeno 80 památkových objektů, do kterých se lidé nemohou obvykle podívat. Program týdenní akce začal v pondělí a do neděle zahrne koncerty, filmové projekty, divadelní představení i ukázky street artu.
Olomoucké Muzeum umění chystá program od pátku do neděle, zahrnuje například komentované prohlídky výstav, výtvarně divadelní dílny pro rodiny s dětmi v Arcidiecézním muzeu či vystoupení pouličního divadla
 
Letošní Dny evropského dědictví mají podtitul Svobodná Olomouc, odkazují na události z listopadu 1989.
 
(Zdroj: olomouckadrbna.cz, foto: wickipedia)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář