Co vás čeká na Dnech evropského dědictví v Hranicích?

Co vás čeká na Dnech evropského dědictví v Hranicích? image not found

Letošní Dny evropského dědictví se konají v Hranicích v sobotu 14. září a opět přinesou spoustu novinek.

A proč si jít užít Dny evropského dědictví v Hranicích? Zde máte několik tipů, proč je určitě navštívit!

Jednou z nejlepších novinek je Festival IQ Play. Tento super festival her budete moct navštívit na spoustě míst v Hranicích, jako např. v Zámeckém klubu, ve dvoraně zámku, na Masarykově náměstí, na Staré radnici i v synagoze. Nabídne vám stavebnice, logické hry, Montessori pomůcky, smyslové a také dřevěné hračky. Bavit se určitě budete.

Další super nabídka bude veřejná snídaně na Masarykově náměstí (v případě velmi nepříznivého počasí ve dvoraně zámku). Podává se káva, čaj a chléb s máslem. Pokud chcete, můžete donést nějaký ten koláček. Vzpomínat na to budete jistě celý rok.

Hudba bude provázet celý den na různých scénách. O hudební zábavu se postará na Staré radnici nevidomá kapela Naslepo. Na terase lázeňského domu Bečva vystoupí oblíbená skupina Dixieland Jazz Band Olomouc. Netradiční koncert se uskuteční i v synagoze, klavíristka Elena Letňanová
bude hrát skladby Fryderyka Chopina a její koncert bude spojený s malovánímobrazu podle Petra Kotvana.


Budete mít na výběr z pěti komentovaných prohlídek. Budete mít možnost také vystoupit na zámeckou věž, je ale lepší se na tuto prohlídku objednat na telefonu 775 854 497.
.
Další velkou novinkou bude vláček, který bude jezdit z Masarykova náměstí na lázeňskou kolonádu se zastávkou u Staré střelnice. Využít ho můžete k návštěvě programů, které se budou odehrávat v lázních nebo na Staré střelnici, či k dopravě na komentovanou prohlídku Propasti.

 V synagoze budete mít možnost navštívit přednášku předního odborníka na židovství Achaba Haidlerna na téma židovské hřbitovy. Achab Haidler několik let objížděl židovské hřbitovy a dokumentoval je. Vznikla tak internetová databáze a kniha Židovské hřbitovy a pohřbívání.  Nenechte si ujít jeho přednášku.


A samozřejmě na vás čekají otevřené památky, které běžně neuvidíte. Podívat se tak můžete třeba do Kunzovy vily. A nově se návštěvníkům otevřou prostory Malého muzea minerálů ve Stříteži nad Ludinou nebo Expozice historie Potštátska v Potštátě.

(text: P. Bakovský)

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář