Harmonogram svozu biologickému odpadu!

Harmonogram svozu biologickému odpadu! image not found

Už jste se jistě dočetli, že naše město rozšířilo služby v oblasti odpadového hospodářství. Důvodem jsou připravované změny v legislativě, které se týkají odpadového hospodářství. Změny budou znamenat výrazně vyšší tlak na třídění odpadu.

Podle kontrolních rozborů nyní tvoří přibližně 30 %  ze směsného komunálního odpadu biologicky rozložitelný odpad. Jeho skládkování ale bude zakázáno, proto město již nyní přistoupilo k nákupu popelnic na svoz biologicky rozložitelného odpadu.

Popelnice jsou umísťovány k rodinným domům a na sídliště a jsou občanům bezplatně zapůjčovány. Občanům, kterým nevyhovuje daný termín předání popelnice si mohou popelnice vyzvednout na sběrném dvoře společnosti Ekoltes Hranice a.s. v otvírací dobu, a dále 27. 8. 2019 od 14 do 16 hodin u sokolovny a 29. 8.2 019 od 14 do 16 hodin na parkovišti Čechova u  Veličky. 

Nutnost svážet tyto popelnice si ale vyžádá změny v harmonogramu svozu komunálního odpadu. Proto do konce roku 2019 bude probíhat zkušební provoz upraveného harmonogramu svozu směsného komunálního odpadu, doplněného o svoz biologicky rozložitelného odpadu. (viz tabulka).

V rámci zkušebního provozu mohou občané posílat své podněty a připomínky městu (podatelna@mesto-hranice.cz). 

(text: P. Bakovský)


 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář