Mobilní hospic STROM ŽIVOTA

Mobilní hospic STROM ŽIVOTA image not found

80% - lidí v ČR si přeje zemřít doma
1% - lidí v ČR skutečně zemře doma za pomoci mobilního hospice


Většina z nás by ráda konec života strávila doma. Rádi bychom až do konce žili, pokud možno tak jako dříve, mezi věcmi, které nás životem provázely, a hlavně měli nablízku ty, kteří nám rozumějí. Chceme pít svůj čaj, hledět na květiny, které jsme vypěstovali, jíst na svém talíři, užít své ubývající síly k povídání si s těmi, které máme nejraději. Máme strach z neosobního prostředí nemocnic a z toho, že mnoha našim drobným i velkým trápením nebude rozuměno.


Doma nás ale umírá velice málo – je to asi jen 1 procento těch, kteří využili pomoci hospicových služeb, přitom podle statistik si přeje odejít doma až 80% nás všech. Má to mnoho příčin, jednou je i strach z toho, že to nejde: pacient se bojí, že bude na obtíž, rodina má obavy, že péči
nezvládne.


Strom života je domácí mobilní hospic, který poskytuje své služby 24 hodin denně, 365 dní v roce v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji pacientům v pokročilých a konečných stadiích nevyléčitelných nemocí. Našim cílem je umožnit těžce nemocným pacientům, aby strávili
závěr života v rodinném kruhu, zachovali si svoji důstojnost a měli přístup k co nejkvalitnějším službám. Zároveň chceme podpořit jejich blízké v každodenní péči a následně jim pomoci se lépe vyrovnat se ztrátou blízkého člověka. V rámci našich služeb poskytujeme domácí hospicovou péči,
poradnu pro pozůstalé, terénní odlehčovací služby, půjčovnu kompenzačních pomůcek, terénní rehabilitační a ošetřovatelské služby a kurzy pro pečující.


Základna mobilního hospice Strom života sídlí v Novém Jičíně, na ulici Kostelní. V týmu je nás něco přes 60 a jen zdravotnický tým se rozrostl z jedné pobočky v NJ na poboček 5, a to v Rožnově p. R., Havířově, Přerově a Zlíně. Celý náš multidisciplinární tým funguje na bázi spolupráce mezi lékaři, odlehčovacími sestrami, psychologem, pastoračním pracovníkem a dobrovolníky v setkavárně a Klubu Stromeček pro pozůstalé děti. Pro čtenáře je dobrá zpráva, že dojíždíme také do Hranic a okolí, kde jsme měli již 41 klientů. Celkově od založení v roce 2014 jsme mohli pomoci více než 1 000 pacientům!

Na závěr máme vzkaz, pro ty co jednou budou řešit i takovouto náročnou životní událost ve své rodině. Nebojte si vzít své nemocné příbuzné domů, jsme tady od toho, abychom vám se Vším pomohli, abyste se Vy pečující cítili co nejlépe a hlavně, aby pacient cítil do samého konce Vaši
lásku - tak jako za celý život.

Naše práce je velmi těžká fyzicky, tak i psychicky, ale myslíme si, že všichni v týmu ji děláme srdcem. Chtěli bychom, abyste věděli, že se můžete na nás ve Stromu života vždy obrátit. Rádi pomůžeme a poradíme, vždyť je to naše práce a zároveň i poslání.

Nebojte se nás kontaktovat. Veškeré informace najdete na našich webových stránkách http://www.zivotastrom.cz/ nebo Facebooku https://www.facebook.com/zivotastrom/.
 

P. S. Momentálně až do konce roku probíhá naše crowdfundingová kampaň, neboli česky skupinová sbírka, na zakoupení přenosného lineárního dávkovače léků pro našeho nejmladšího dětského pacienta, pouze ročního chlapečka. Dávkovač i takto malému dítěti umožní být, v rámci omezených možností, v aktivním pohybu, současně s příjmem léků, bez kterých se neobejde. Mobilnost přístroje našemu malému pacientovi umožní výlet s rodiči za zdi jeho dětského pokoje.


Pomůžete nám i Vy svým soucitem a otevřeným srdcem? Děkujeme!
https://www.darujme.cz/projekt/1201963

(zdroj: hospic Strom života, Petr Janík)
 

Komentáře (0)

    K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře! Budte první!

Přidat komentář